Teknoloji Türk Tasarımcı Beton Yiyen Robot Geliştirdi

Türk Tasarımcı Beton Yiyen Robot Geliştirdi

19.08.2013 - 16:56 | Son Güncellenme:

Tamindir Gündem bu hafta popüler teknoloji haberleriyle sizlerle buluşmaya devam ediyor.

Türk Tasarımcı Beton Yiyen Robot Geliştirdi

Haftanın Popüler Teknoloji Haberleri

Haberin Devamı

1 - Line Mesajlaşma Uygulaması 200 Milyon Kullanıcıyı Geçti

Line henüz ülkemizde hakettiği popülerliği yakalamamış olsa da dünyanın geri kalanında büyük bir atılım içerisinde ve şimdiden 200 milyon kullanıcıya ulaştığı resmi olarak belirtildi. Yazılı, sesli ve görüntülü sohbetlere imkan tanıyan uygulamayı Tamindir'den indirebilirsiniz.

2 - Java Facebook Uygulaması 100 Milyon İndirmeye Ulaştı

Facebook'un akıllı telefonu olmayanlar ancak Java uygulaması açabilen telefonlara sahip olanlar için hazırladığı Facebook for Every Phone uygulaması 100 milyon indirmeye ulaştı bile. Genellikle Hindistan ve diğer gelişmekte olan ülkelerde kullanılan uygulamanın daha da fazla kullanılması öngörülüyor.

3 - Google Play 50 Milyar Toplam İndirmeyi Geçti

Haberin Devamı

Android uygulama mağazası olan Google Play'de toplam uygulama indirme adedinin 50 milyarı aştığı belirtiliyor. Böylece bir adımı daha başarı ile tamamlayan Google Play ve Android platformunun büyümeye devam edeceği neredeyse kesin.

4 - Android için BBM 2013 Eylül Sonunda Yayınlanacak

BlackBerry'nin BBM mesajlaşma uygulamasını diğer platformlar için de çıkaracağı biliniyor. BlackBerry Hindistan müdürünün yaptığı açıklamalar ise Android BBM uygulamasının Eylül 2013 sonlarında yayınlanacağına işaret ediyor.

5- Türk Tasarımcı Beton Yiyen Robot Geliştirdi

İsveç'te eğitimine devam eden endüstriyel tasarımcı Ömer Hacıömeroğlu su gücünü kullanarak betonu küçük parçalara ayıran bir robot geliştirdi. ERO adı verilen robot beton kalıntılarını paketliyor ve bu materyal geri dönüşüme gönderilebiliyor.

6- HTC One Mini Resmi Olarak Tanıtıldı

HTC'nin amiral gemisi HTC One'ın küçük versiyonu HTC One Mini resmi olarak tüketicilere tanıtıldı. Yeni telefon yine aluminyum gövdeye ve biraz kırpılmış özelliklere sahip olacak

7- Google Chrome 2013 Temmuz'unun En Çok Kullanılan Tarayıcısı

İnternet tarayıcıları ile ilgili olarak Temmuz ayının ilk 3 haftasını kapsayan istatistiklere göre Chrome dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı oldu. Chrome'u Firefox ve Internet Explorer takip etmekte.

Haberin Devamı

8- VLC, 3 Yıl Aradan Sonra Tekrar iOS Platformunda

Yaklaşık üç yıl aradan sonra tekrar Apple App Store üzerindeki yerini alan popüler medya oynatıcı VLC for iOS, köklü değişiklikler ve yeni özelliklerle kullanıcılarla buluştu. Wi-Fi ve Dropbox senkronizasyonu gibi yenilikler dikkat çeken özellikler arasında yer alıyor.

9- Facebook Sayfalar için Fotoğraf Yorumlarını Tanıttı

Facebook'un kişisel kullanıcı hesapları için fotoğraf yorumları özelliğini tanıtmasının ardından yaklaşık bir ay geçti ve şirket şimdi de aynı özelliği sosyal ağ üzerinde bulunan marka sayfaları için tanıtmaya başladı. Bundan böyle kullanıcılar veya sayfa yöneticileri kendilerine yöneltilen mesajlara ve yorumlara, kelimeler ve sözcükler yerine doğrudan bir fotoğrafla cevap verebilecekler.

10- Nokia Lumia 625 Resmen Tanıtıldı

Nokia, Windows Phone işletim sistemine sahip olan bütçe dostu ve şimdiye kadar üretmiş olduğu en geniş ekranlı akıllı telefonu Lumia 625'i resmen tanıttı. Vergiler hariç yaklaşık 220 euro gibi bir fiyat etiketiyle satışa sunulması beklenen Lumia 625, LTE ve 4G teknolojilerine sahip en uygun fiyatlı akıllı telefon olacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

11- Yandex'e Kişiselleştirilebilir Arama Sonuçları Özelliği Geldi

Yandex, geçtiğimiz hafta içerisinde kullanıcıların beğenisine sunduğu kişiye özel arama sayesinde kullanıcıların ilgi alanlarına özel arama sonuçlarını sunmayı hedefliyor. Yeni gelen arama özelliği sayesinde kullanıcıların ilgi alanlarına en uygun arama sonuçları arama motoru üzerinde listelenecek.

12- Verizon, Motorola ile İşbirliği Yapılarak Üretilen Droid Telefonlarını Tanıttı

Verizon, yeni çıkaracağı Droid Maxx, Ultra ve Mini'nin tanıtımı yaparak bu 3 akıllı telefon ile birlikte her kesimden kullanıcının farklı ihtiyaçlarını gidermeyi hedeflediklerini belirtti. Birbirine benzeyen bu 3 akıllı telefonun aralarında batarya büyüklüğü, ekran genişliği ve incelik gibi ufak farklar bulunuyor.

13-Sahte iPhone Şarj Cihazları Öldürebiliyor

Geçtiğimiz günlerde Çin'de yaşanan sahte şarj cihazından kaynaklanan ölümlere bir yenisi daha eklenirken Apple'a gösterilen tepkiler artmaya devam ediyor. Orjinal şarj cihazının fiyatı çok yüksek olan iPhone sahipleri, 1 - 2 $'a satın alınan ve orjinali ile kıyaslandığında hiçbir güvenlik önlemi bulunmayan sahte şarj cihazlarını satın almayı tercih ederek sağlıklarını riske atıyorlar.

Haberin Devamı

14 - SIM Kart Hacklendi!

Almanya'daki bir mobil güvenlik uzmanı, mobil SIM şifreleme teknolojisinde bir açık keşfetti. 750 milyon cep telefonu kullanıcısını etkileyen güvenlik açığı sayesinde SIM karttaki veriler uzaktan kopyalanabiliyor.

15 - Android 4.3 Resmen Tanıtıldı

Google, dün San Francisco'da gerçekleşen etkinlikte Android işletim sisteminin yeni sürümünü tanıttı. Yeniden tasarlanan kamera arayüzü, performans iyileştirmeleri içeren Android 4.3, Bluetooth Smart teknolojisi, çoklu kullanıcı profilleri ve Open GL ES 3.0 desteği içeriyor.