Teknoloji Türk Telekom'un anlamlı projesi bir ilki başardı!

Türk Telekom'un anlamlı projesi bir ilki başardı!

03.12.2014 - 11:43 | Son Güncellenme:

Türk Telekom’un Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğiyle görme engelliler için geliştirdiği Telefon Kütüphanesi’nin aranma süresi, projenin hayata geçtiği 3 Aralık 2011 tarihinden bu yana 3 milyon dakikaya ulaştı.

Türk Telekomun anlamlı projesi bir ilki başardı

Görme engelli vatandaşlarımız için Türkiye’de ilk kez telefondan ücretsiz kitap dinleme hizmetini sunan Telefon Kütüphanesi’nde, 2014 yılında en çok ÖSYS Kılavuzu dinlendi. Telefon Kütüphanesi, teknolojinin sunduğu fırsatlarla sürekli geliştirilerek, yeni özellikler ve kullanıcı dostu fonksiyonlarla görme engellilere hizmet vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

Türk Telekom’un GETEM iş birliği içinde, 2011 yılı Aralık ayındaki Dünya Engelliler Günü’nde hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi, görme engellilere verdiği hizmetin üçüncü senesini doldururken, toplam dinlenme süresi 3 milyona ulaştı.

Telefon Kütüphanesi’nde 2014 yılında en çok ÖSYS Kılavuzu dinlendi

Türkiye’nin dört bir yanından sabit telefon üzerinden görme engelli vatandaşlarımızın ulaşabildiği Telefon Kütüphanesi’nde 2014 yılının en çok dinlenilen içeriği Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ÖSYS Kılavuzu oldu. Engelli üniversite adaylarının sınavlara kolay bir şekilde hazırlanmasına yardımcı olan Telefon Kütüphanesi, önemli bir başvuru kaynağı haline geldi.

En çok arayan iller Erzurum, Ankara ve İzmir oldu

Haberin Devamı

Telefon Kütüphanesi’ni kullanan görme engelli vatandaşların üç sene boyunca en çok dinlediği kitaplar sırasıyla Elif Şafak’ın Aşk’ı, Ahmet Altan’ın Aldatmak’ı ve Adnan Karaismailoğlu’nun Mesnevi’den Seçmeler’i oldu.

Telefon Kütüphanesi’ni hizmete girdiğinden bu yana, üç yıl boyunca en çok arayan iller ise sırasıyla, Erzurum, Ankara ve İzmir oldu. Telefon Kütüphanesi çok yakında hem gelişen teknik altyapısı, hem de yeni eklenen özelliklerle daha kullanıcı dostu bir servis olarak hizmet vermeye devam edecek.