Teknoloji Turkcell: 3G’yi 81 ilde aynı anda başlatacağız

Turkcell: 3G’yi 81 ilde aynı anda başlatacağız

11.03.2009 - 16:14 | Son Güncellenme:

Turkcell 3G'yi ilk günden 81 ilde aynı anda başlatacaklarını bildirdi.

Turkcell: 3G’yi 81 ilde aynı anda başlatacağız

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, 3G şebekesini Ericsson ve Huawei ile birlikte kuracaklarını belirterek, “3G”yi ilk günden 81 ilde aynı anda başlatacaklarını bildirdi.
15. yılını kutlayan Turkcell’in bu süreçteki faaliyetlerine ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Terzioğlu, 2009’da 3G konusunda yapacakları çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Haberin Devamı

Lisans sözleşmesinin imzalanmasından önce devlete yaklaşık 1 milyar TL kaynak aktaracaklarını dile getiren Terzioğlu, usul ve esaslarla ilgili çalışmaların Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) nezdinde devam ettiğini söyledi.
Terzioğlu, Turkcell’in 5 yılı aşkın süredir bu konuda yatırım yaptığını, baz istasyonlarının hemen hepsinde Edge desteği bulunduğunu aktardı.
3G şebekesini Ericsson ve Huawei ile kuracaklarını kaydeden Terzioğlu, “3G’yi ilk günden 81 ilde aynı anda başlatacağız” dedi.

ERICSSON AÇIKLAMASI
Bu arada, Ericsson’dan da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.
Ericsson’un, Turkcell’in WCDMA/HSPA şebekesi ile ilgili servisleri kurma ve yapılandırma konusunda ana tedarikçi olarak bir sözleşme imzaladığı ifade edilen açıklamada, yapılan anlaşma ile Turkcell’in yüksek hızlı internet ve diğer gelişmiş servisler gibi yüksek hızlı mobil geniş bant hizmetlerini Türkiye çapında sunabileceği belirtildi.
Açıklamaya göre anlaşma, tüm çekirdek şebekeyi ve Ericsson’un mevcut 2G Radyo Sistemleri ve Radyo Şebekesi olan tüm bölgelerini kapsıyor. Ericsson, sistem entegrasyon, teknik destek, şebeke kurulumu ve uyarlanmasını da içeren her türlü servisten de sorumlu olacak.