Teknoloji Turkcell’in 4.5G’si Avrupa ve Amerika’yı geride bıraktı

Turkcell’in 4.5G’si Avrupa ve Amerika’yı geride bıraktı

24.03.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

4.5G’nin birinci yılına sayılı günler kala Speedtest’in geliştiricisi Ookla tarafından yayınlanan raporda Turkcell; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın lider mobil operatörlerini geride bırakarak müşterilerine en hızlı interneti sunmayı başardı.

Turkcell’in 4.5G’si Avrupa ve Amerika’yı geride bıraktı

Turkcell bu operatörler arasında, 2 GB’lik internet paketlerinin maliyetleri dikkate alınarak yapılan hesaplamada en uygun fiyatla mobil data sunan şirket oldu. Turkcell’in Türkiye’de 39 TL’den sunduğu paketlere, Fransa’daki kullanıcılar 77 TL, İngiltere’dekiler 89 TL, Amerika’dakiler ise 126 TL’den sahip olabildi. Bu sayede Turkcell müşterileri dünya çapındaki internet hızlarına en avantajlı fiyatlarla kavuşma şansını elde etti. Turkcell müşterilerinin ortalama indirme hızı 53.4 Mbps olurken, yükleme hızları ise 18.6 Mbps’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Kısa zamanda sadece illerde değil tüm ilçelerde de 4.5G kapsamasını başarıyla tamamlayarak, 4.5G kapsamasını %82,5’e çıkaran Turkcell’in 4.5G müşteri sayısı ise 26 milyona ulaştı. Müşteriler, 4.5G’li yaklaşık bir yıl boyunca toplamda 602 milyon GB’ye yakın data kullanarak bir önceki yıla göre kullanımlarını %92 oranında arttırdı. Turkcell müşterilerinin ortalama aylık data tüketimleri ise 5GB oldu.

4.5G’de birinci İstanbul

4.5G’nin birinci yılına doğru giderken en çok mobil internet kullanan il 56 milyon GB ile İstanbul oldu. İstanbul’un dışında mobil internet kullanımının en yoğun olduğu iller ise sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Muğla, Mersin, Konya ve Gaziantep olarak yer aldı. Türkiye’deki en çok data tüketimi ise yaklaşık 2,5 milyon GB ile 18 Aralık günü yaşandı.