Teknoloji Twitter Oscarları Açıklandı

Twitter Oscarları Açıklandı

29.02.2012 - 10:25 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen Oscar Ödül Töreni, Twitter'ın da gündemindeydi. Twitter'da en çok konuşulan isimlerle ödül alanlar arasındaki farklılıklar dikkat çekti.

Twitter Oscarları Açıklandı

Sosyal medya ahalisinin de yakından takip ettiği Oscar Ödül Töreni, NBA All-Star Maçı ile aynı güne denk gelmesine rağmen Twitter'da trending topic'ler arasında kendine yer edinmeyi başardı. Oscar'la ilgili atılan 1.980.930 tweet, her ne kadar Amerikan Futbol Ligi final maçı olan Super Bowl'la ilgili atılan 5.679.596 tweetin gerisinde kalmış olsa da Twitter da kendi ödüllerini dağıttı desek yanlış olmaz.

Haberin Devamı

Tweet'lerin yaklaşık üçte birlik bir kısmı şov sırasında atılırken tweet atan ülkeler arasında ABD %68 ile ilk sırayı aldı. Tweet'lerin %81'lik bölümü ise İngilizce olarak gönderildi.

Ödül töreni boyunca Twitter üzerinden en çok bahsedilen ve Twitter Oscarı'nı kazanan erkek oyuncu, 62.025 tweet ile Bradd Pitt olurken ikinci sırayı ise 61.967 tweet'te kendisinden bahsedilen George Clooney ise ikinci sırada kaldı.

Twitter'da en çok bahsedilen kadın oyuncuların başında ise 38.202 tweet ile Meryl Streep Oscar ödülünün de sahibi olan geliyor. İkinci sırada ise 15.610 tweetle Michelle Williams yer alıyor.

Twitter Oscarı, ödül töreninden de eli dolu dönen The Artist filmine gitti. The Artist 26.751 tweette bahsedilirken ikinci sırada ise 25.056 tweette adı geçen Hugo filmi yer alıyor.

Haberin Devamı

Kırmızı halıda ise adından en çok söz ettiren oyuncu 4.562 tweetle Emma Stone oldu. En çok retweet edilen tweet ise 6.346 kez retweet edilen ve Harry Potter filmindeki Professor Snape'in parodi hesabı olan @_snape_ tarafından gönderilen, "Harry Potter bütün bir nesile ilham kaynağı oldu. Ama görünen o ki #oscar için yeterli değil" tweet'i oldu.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.