Teknoloji Uber, elektrikli otomobil kullanmaları için bazı sürücülerine para ödeyecek

Uber, elektrikli otomobil kullanmaları için bazı sürücülerine para ödeyecek

20.06.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

Uber, elektrikli otomobil kullanımını artırma konusunda yeni bir adım daha attı. Uber, yeni pilot programıyla sürücülerine elektrikli otomobiller kullanmaları için para ödeyecek.

Uber, elektrikli otomobil kullanmaları için bazı sürücülerine para ödeyecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uber, ününü iyi bir şirket olarak inşa etmeye çalıştığı için, sürekli faydalı planlarla karşımıza çıkıyor. Şirket, sürücülerini, benzin yakan araçları sürmeleri yerine elektrikli araçları kullanmaya ikna etmeye çalışıyor.

Uber, elektrikli araçlar veya EV'leri kullanan bazı sürücülere para ödeyeceği bir pilot program başlattı. ABD ve Kanada olmak üzere toplam 8 şehirde başlatılan pilot programla Uber, elektrikli araçların benimsenmesini teşvik etmek istiyor. EV Champions adını taşıyan pilot program ilk etapta ABD’nin Austin, Los Angeles, Sacramento, San Diego, San Francisco, Seattle ve Kanada’nın Montreal şehirlerinde uygulanacak. Uber için Ar-Ge laboratuvarı niteliği taşıyan ABD’nin Pittsburgh şehrinde de program uygulamada olacak. Verilen paralar, pazara özgü ve şirket farklı yerlerde farklı faydaları test edecek.

Haberin Devamı

Örneğin, San Diego'da sürücüler, hibritler veya tam elektrikli araçları kullanmaları için yolculuk başına 1 dolar alacak. Haftada en fazla fazladan 20 dolar kazanabilirler. San Francisco ve Pittsburgh'da benzer paralar sunulacak. Ancak Los Angeles'taki sürücüler fazla kazanamayacaklar.

Uber, sürdürülebilir ulaşım yolunda ilerlerken, Uber gibi şirketlerin çevre dostu girişimleri güçlendirmek zorunda olduklarını söyledi. "Daha etkili hareketlilik biçimi sunamadığımız sürece, şehirlerin ihtiyaç duyduğu iyi bir çözümü sağlamayacağız. Bu yüzden bisiklete girdik. Bu yüzden transit ile çalışıyoruz. Bu yüzden elektrifikasyona odaklandık." dedi.

Los Angeles'ta, elektrikli araçların sürücüleri pilot programın bir parçası olarak hiçbir mali avantaj elde etmeyecek, ancak Uber onlara eğitim yardımı sunmayı planlıyor. Örneğin, şirket, devlet indirimleri, Güney Kaliforniya Edison temiz yakıt iadesi, tek kişilik konutlar için HOV-şeritli erişim ve elektrikli şarj cihazlarının kurulumuyla ilgili Los Angeles'a özel indirimler planlıyor.

Pilot programın bir parçası olarak şirket, akıllı telefon uygulamasını 30 dakika ya da daha uzun sürecek yolculukların elektrikli araç sürücülerini uyarmaları için de ayarladı. Farkındalığı artırmak için, uygulama bir EV sürücüsü ile eşleştirildiğinde binicilere bildirecektir.

Haberin Devamı

Uber yarışmacısı Lyft'in benzer bir EV programı yok. Ancak şirket geçen sene karbon ofsetlerini satın almak için milyonlarca dolarlık yatırım yaptı ve ülkede her Lyft yolculuğunun artık nötr karbon olduğunu söyledi.

Yazarlar