Teknoloji Uber HERE’dan Vaz mı Geçti?

Uber HERE’dan Vaz mı Geçti?

01.07.2015 - 09:34 | Son Güncellenme:

Nokia'nın uzun zamandır elden çıkarmaya çalıştığı HERE, yeni sahibini henüz  bulabilmiş değil. Harita ve navigasyon servisinin en büyük alıcılarından olan Uber'den gelen bu haber, Finli firmanın canını sıkabilir. Dünya genelinde daha çok...

Uber HERE’dan Vaz mı Geçti

Nokia'nın uzun zamandır elden çıkarmaya çalıştığı HERE, yeni sahibini henüz bulabilmiş değil. Harita ve navigasyon servisinin en büyük alıcılarından olan Uber'den gelen bu haber, Finli firmanın canını sıkabilir. Dünya genelinde daha çok protesto gösterileri ve neden olduğu olaylarla gündeme gelen Uber, Türkiye'de ise İstanbul'da başlattığı Uber Tekne servisiyle epey konuşulmuştu. Nokia'nın son zamanlarda attığı adımları takip eden kullanıcılar da, Berlin merkezli HERE'ı bünyesine katmaya en yakın firmanın Uber olduğunu biliyordur. Fakat dün yaşanan bir gelişme, Uber'in HERE'ın peşini bıraktığını gösteriyor olabilir. San Fransisco merkezli firma, yapılan açıklamaya göre Microsoft ile bir anlaşmaya vardı ve Bing'in haritalar ekibinden 100 kişiyi bünyesine kattı. 100 kişilik bu transfer, Uber'in haritalar servisi üzerine çalışacak ve bu alanda yapılacak olan geliştirme/güçlendirmeler üzerine yoğunlaşacak.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamalara göre firma, Bing'den kimi harita teknolojilerini de anlaşma dâhilinde bünyesine katmış durumda. Geçtiğimiz aylarda deCarta isimli haritalama firmasını da satın alan firmanın, bu adımlarının ardından HERE konusunda ne yapacağı merak konusu. Son gelen bilgiler, Nokia'ya 3 milyar dolarlık bir teklifin sunulduğu yönündeydi; ancak bu ne doğrulandı, ne de yalanlandı. 2016'da akıllı telefon camiasına "marka lisanslama" ile geri döneceğini müjdeleyen Nokia, Alcatel-Lucent için harcadığı 16.6 milyar doların bir kısmını HERE'ın satışından elde etmek istiyor. Nokia'nın bir açıklaması da, HERE'ı satmak zorunda olmadığı. Yani firma, burada biraz tok satıcıyı oynuyor diyebiliriz. Uber'in servis hakkında yayınladığı bir tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.