Teknoloji Uber kazasından sonra Waymo CEO'su: Bizim arabamız olsaydı böyle olmazdı

Uber kazasından sonra Waymo CEO'su: Bizim arabamız olsaydı böyle olmazdı

25.03.2018 - 22:44 | Son Güncellenme:

Waymo'nun CEO'su, Uber'in sürücüsüz aracının karıştığı ölümlü kaza sonrasında çarpıcı bir açıklamada bulundu. CEO John Krafcik, "Bizim teknolojimiz bunu önleyebilirdi” dedi.

Uber kazasından sonra Waymo CEOsu: Bizim arabamız olsaydı böyle olmazdı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uber'in sürücüsüz araçlarından biri ABD'de bir yayanın ölümüne neden olmuştu. Söz konusu kadının karşıdan karşıya geçerken yaya şeridinin dışında olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, kadının hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamadığı kaydedilmişti.

Uber'den yapılan açıklamada ise olayın ardından şirketin ABD'nin Tempe, Pittsburgh, San Francisco kentlerinde ve Kanada'nın Toronto şehrinde sürücüsüz araç testlerini askıya aldığı duyurulmuştu. Şimdi tüm bu yaşananların ardından Alphabet'in otonom sürüş şirketi Waymo'nun CEO’su John Krafcik "şirketimizin teknolojisi bunu önleyebilirdi" diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Google'ın otonom araç projesi olan Waymo'nun CEO'su John Krafcik, Waymo'nun otomobillerinin bu tür felaketlerden kaçınmak için yoğun bir şekilde programlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Waymo, kendi kendine çalışan filosunu, otonom taksilerin halkın bazı üyelerine bırakıldığı Phoenix'in bazı bölgelerinde test ediyor. Şirket, bir Waymo sözcüsüne göre açık ve kapalı ortamlarda ve titiz bilgisayar simülasyonları dahil olmak üzere titiz testlerden geçerek özel olarak tasarlanmış bir donanıma sahip Chrysler Pacifica minibüs filosuna sahip.

Waymo, ekipmanlarının yalnızca yayaları içeren çarpışmaları önlemek için odaklanmış binlerce senaryodan geçtiğini söylüyor. Waymo'ya göre araçları özel radar ekipmanı ve diğer sensörler ile donatıldı.