Teknoloji Uber, Ramazan'da Türk Kızılayı ile gıda bağışı için yola çıkıyor

Uber, Ramazan'da Türk Kızılayı ile gıda bağışı için yola çıkıyor

08.06.2017 - 17:40 | Son Güncellenme:

Uber, Ramazan'da Türk Kızılayı ile bir araya geliyor. 11-13 Haziran tarihleri arasında Kızılay'a yapılacak gıda bağışları Uber ile ücretsiz taşınacak.

Uber, Ramazanda Türk Kızılayı ile gıda bağışı için yola çıkıyor

Uber ve Türk Kızılayı, Ramazan ayında gıda bağışı projesiyle bir araya geliyor. Uber, 11-13 Haziran tarihlerinde 3 gün boyunca geçerli olacak bir aktivasyon ile gıda bağışlarını Türk Kızılayı'na ücretsiz olarak ulaştırıyor.

Haberin Devamı

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı projeyle ilgili, “Ramazan'da teknoloji platformumuz aracılığıyla paylaşımı artırabiliyor olmak bizim için çok değerli. Türk Kızılayı ile gerçekleştirdiğimiz bu projeyle Ramazan ayının anlamına uygun olarak yardımlaşmaya katkıda bulunabilmeyi ve olabildiğince fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu projenin iyiliklere vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Sadece ülkemizin değil dünyanın da önde gelen insani yardım kuruluşlarından olan Türk Kızılayı'nın hayata geçirdiği projeler ve işbirlikleri insani yardım sektöründe model alınmaktadır. Uber Türkiye ile gerçekleşen bu işbirliği de günlük yaşamı kolaylaştıran teknolojinin, özellikle de içinde bulunduğumuz Ramazan ayında, paylaşma ve yardımlaşma duygularına aracı olması açısından örnek bir uygulama. “Ramazan'ı Bu Hilalin Altında Paylaşan' tüm Uber Türkiye kullanıcılarına ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bağışlar nasıl yapılacak?

Haberin Devamı
  • Uber uygulaması henüz mevcut değilse buradan indirilerek bir hesap oluşturuluyor
  • 11-13 Haziran tarihlerinde 09:00 – 16:00 arası Uber uygulaması açılıyor
  • Uygulamadaki “Bağış” butonundan bulunulan konuma bir araç çağrılıyor
  • Gelen araca bağışlamak istenilen konserve veya paket yiyecekler teslim ediliyor

Yiyeceklerin son kullanma tarihine en az 6 ay kalmış olması ve gıdaların açık, bozuk, sudan etkilenmiş olmaması gerekiyor. Örnek yiyecekler: Açılmamış paket kuru bakliyat, makarna, pirinç, un, şeker, bebe bisküvisi, konserve ton balığı, mısır, fasulye, bezelye.