Teknoloji Uber'in uçan taksi prototipi ilk kez görüntülendi

Uber'in uçan taksi prototipi ilk kez görüntülendi

08.05.2018 - 19:20 | Son Güncellenme:

Uber'in 2020'de uçmayı umduğu yeni hava taksisi için tasarım modelleri ilk kez ortaya çıktı. Prototip olan uçan taksiler, Los Angeles’ta düzenlenen Uber Elevate Summit konferansında sergileniyor.

Uberin uçan taksi prototipi ilk kez görüntülendi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Uber’in 2020’de havanlanmasını planladığı uçan taksisi ilk kez Los Angeles’ta düzenlenen Uber Elevate Summit konferansında ortaya çıktı.

Tasarım, dikey kalkışa ve inişe izin vermek için birden fazla itici motorlu görünüyor. Tıpkı bir drone gibi. Hava taksisi gövdesi, bir helikopterden ziyade bir uçağın gövdesini anımsatıyor. Uçaklar yakıt yerine elektrikle çalışacak, böylece geleneksel bir helikopterden daha sessiz, daha verimli ve daha ucuz olacak.

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi'ye göre insanlar ileride bir hava taksi çağırmak için Uber uygulamasını kullanacaklar ve daha sonra en yakın çatıdaki gökyüzü limanına gidecekler. Aynı zamanda bir sürüş paylaşma mekanizması da bulunacak. Her havalimanına en fazla dört yolcu sığacak, bu da maliyetleri daha da azaltmaya yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Khosrowshahi, "Bu araçlar etrafında bir ulaşım ağı oluşturmak istiyoruz, böylece insanlar düzenli olarak bu taksileri daha uygun maliyetlerle kullanabilecek. Trafikten kaçarak hem ucuza hem de daha hızlı uzun mesafelere havadan gidebilecekler." dedi.


Sürücüsüz Uber aracının yayayı görmezden geldiği iddia edildi

Uber'in hava taksisi gibi yenilikçi bir şeye odaklanmak istediği kesin. Kalanick yaşana tüm olayları geride bırakmaya çalışıyor. Ancak, sıkıntıları tam olarak bitmedi. Sürücüsüz Uber aracı geçtiğimiz Mart ayında Arizona'nın Tempe şehrinde bir yayaya çarptı ve onu öldürdü. Bu soruşturma hala devam ediyor.

Kazanın yazılımla alakalı bir sorun nedeniyle gerçekleştiği belirtildi. Araçtaki yazılımın yayayı gördüğü ancak güvenle görmezden gelebileceği bir nesne olarak algıladığı iddia ediliyor.

Aracın yazılımı yanlış pozitiflere tepki vermeyecek şekilde ayarlandı. Bu nedenle araç, yayayı görmezden gelebileceği bir nesne olarak algıladı.