Oyun Dunyasi Ünlü MMORPG Yoksa Kapanıyor Mu?

Ünlü MMORPG Yoksa Kapanıyor Mu?

08.05.2015 - 13:47 | Son Güncellenme:

MMORPG denilince ilk akla gelen isimlerden olan World of Warcraft zorlu bir süreçten geçiyor. Kim bilebilirdi ki koca devin bu kadar hızlı kullanıcı kaybedeceğini? World of Warcraft, gerek rol yapma bakımından olsun, gerekse PvP ve PvE içerikleri olsun, son derece başarılı bir MMORPG'dir.

Ünlü MMORPG Yoksa Kapanıyor Mu

MMORPG denilince ilk akla gelen isimlerden olan World of Warcraft zorlu bir süreçten geçiyor. Kim bilebilirdi ki koca devin bu kadar hızlı kullanıcı kaybedeceğini?

World of Warcraft, gerek rol yapma bakımından olsun, gerekse PvP ve PvE içerikleri olsun, son derece başarılı bir MMORPG’dir. Ancak görünen o ki bir noktadan sonra kendisini tekrar eden bir sürece girmiş ve doğal olarak oyuncular kendilerini WoW’dan uzaklaştırmaya başlamışlar.

Yeni garnizon sistemi, farklı harita ve mesleklerinin yanında kendisini geliştirmeye devam eden WoW, son ek paketi Warlords of Draenor ile kullanıcı sayısını bir hayli arttırmıştı. Ancak son 3 ay içerisinde tam 3 milyon abone kaybetti. 2015’in Ocak ayında WoW, 10 milyon aboneye sahipti. Daha ilk çeyreği yakın zamanda tamamlayan oyunumuz, şu an 7.1 milyon aboneye sahip.

Dikkatli incelendiğinde bu rakam çok büyük. Çünkü WoW, uzun süredir eski oyuncuları da kendisine çekmek için yığınla içerik çıkarttı ve genelde bu konuda da son derece başarılı oldu. 2011 yılında sahip olunan 12.5 milyon kullanıcı, oyuna ayda 15 dolar’lık bir ücret ödemekteydi.

Aslında kullanıcı sayısının bu kadar azalmasının nedeni, oyunun kötü olmasından değil de oyuncuların yapacak başka şeyler bulmasından kaynaklı. World of Warcraft, bu zamana kadar çok fazla rakiple karşı karşıya geldi ancak hiçbir MMORPG onun kadar işin kaymağını yiyen tarafta olamadı. WoW, diğerlerinin yanında her zaman daha büyük durdu. Evet, çok güzel MMORPG’ler de vardı ancak Blizzard, WoW evrenini genişletmeye kararlı ve bir de şu şekilde düşünürsek; 7.1 milyon kullanıcıyı da yabana atmamak lazım.