Teknoloji Usame Bin Ladin Öldü İnternet Karıştı

Usame Bin Ladin Öldü İnternet Karıştı

03.05.2011 - 09:14 | Son Güncellenme:

11 Eylül saldırılarının arkasındaki isim olarak tanınan Usame Bin Ladin, dün Obama tarafından ölü ilan edildi. Bu açıklamayla birlikte sosyal ağ savaşı başlamış oldu.

Usame Bin Ladin Öldü İnternet Karıştı

Amerikan Başkanı Barack Obama dün sürpriz bir acıkama yaparak El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürüldüğünü dünyaya duyurdu. ABD'in tüm dünya üzerindeki yenilmezlik imajını zedeleyen 11 Eylül saldırılarının üzerinden neredeyse 10 yıl geçmişken ülke halkı intikamını aldı.

Haberin Devamı

İkiz Kuleler'in yıkılması ve bitmek bilmeyen internet sansürü ve sıkı kuralların getirilmesine neden olan bu saldırı aynı zamanda ABD ordusunun terör avı bahanesiyle düşmanı olduğu ülkelere savaş açmasına olanak sunmuştu.

ABD dün Bin Ladin'in ölünü açıklarken yeni bir psikolojik savaşı da başlatmış oldu. Bu yeni savaşı Obama sosyal ağlar üzerinden yürütüyor. Bin Ladin'in ölüm haberi canlı yayın ile aynı anda YouTube'daki resmi Beyaz Saray sayfasına eklendi.

ABD'in Yeni Psikolojik Savaşı Başladı

9 dakikalık bu videoda Obama, 11 Eylül saldırılarının önemini anlatırken Bin Ladin'in nasıl öldürüldüğü konusunda da bilgi vermeye başladı. YouTube yetkilileri bu videoyu Twitter üzerinden tüm dünyaya yaydılar. Facebook üzerinde ise bu savaş açılan Osamae Bin Laden is Dead adlı viral reklam sayfasıyla yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

Bin Ladin'in öldürülmesini duyuran sayfa şu anda 200 bin kişi tarafından beğenildi. Kullanıcılarına nerede olduklarını duyurma şansı veren sosyal ağ platformu Foursquare üzerinden ise savaş daha farklı sürdürüldü.

İkiz Kule'lerin bulunduğu noktada işaretlenen Usame öldü tarzındaki onlarca yeni kayıt sayesinde, ABD bu zaferi tüm dünyaya duyurmaya çalışıyor.

Savaşın en şiddetli yaşandığı nokta ise Twitter oldu. Mikro blog sitesinin resmi açıklamasına göre Obama'nın Bin Ladin'i ölü ilan ettiği konuşma biter bitmez saniyede konuyla ilgili 4 bin tweet atıldı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.