Teknoloji Haberleri Vatan, ABD’li BestBuy’dan gelen üç teklifi reddetti

Vatan, ABD’li BestBuy’dan gelen üç teklifi reddetti

25.06.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye pazarına girmek için araştırma yapan Amerikalı elektronik perakende zinciri BestBuy’ın Vatan Bilgisayar’la satın alma konusunda görüştüğü ortaya çıktı.

Vatan, ABD’li BestBuy’dan gelen üç teklifi reddetti

 Vatan Bilgisayar’ın Genel Müdürü Hasan Vatan, BestBuy’un kendilerine teklifte bulunduğunu ancak böylesine bir hedefleri olmadığı için kabul etmediklerini söyledi.
BestBuy yetkililerinin kendileriyle 3 kez görüşme yaptıklarını ifade eden Hasan Vatan, “Mağazalarımızın büyüklüğü, şehir merkezinde olmaması ve uyguladığımız finansal yöntemlerle BestBuy yöneticileri oldukça yakından ilgilendi ancak biz her üç görüşmede de bu yönde bir iş planımız olmadığını kendilerine ilettik” dedi.
Türkiye’de son dönemde yerli yabancı birçok firmanın teknoloji perakende zinciri konusunda yatırım yaptığına dikkat çeken Hasan Vatan, önümüzdeki dönemde birleşme ve satın almalarla pazarın daha da büyüyeceğini sözlerine ekledi.
Şu anda 6 mağazaları olduğunu, 7’inci mağazayı ise yakında Bursa’da açacaklarını söyleyen Vatan, “Hedefimiz 10 mağazaya çıkmak” diye konuştu. Vatan ayrıca, 2007 yılı için 500 milyon dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Ücretsiz bilgisayar eğitimi
Hasan Vatan, satış personelinin yanı sıra mağazalarına gelmek isteyen tüketiciler için de eğitim projesine imza attıklarını söyledi.
Ankara’da başlatılan uygulamayla şu anda 500 kişiye ücretsiz temel bilgisayar eğitimi veriliyor. Vatan, kendilerine başvuran herkese, sıraya almak koşuluyla eğitim vereceklerini ifade etti.
www.vatanbilgisayar.com