Teknoloji VersaView 5000 serisi akıllı üretim için modern görüntüleme çözümleri sunuyor

VersaView 5000 serisi akıllı üretim için modern görüntüleme çözümleri sunuyor

18.10.2017 - 14:17 | Son Güncellenme:

Allen-Bradley’nin yeni VersaView 5000 endüstriyel bilgisayar ailesi, küçük istemciler ve monitörler ile artık üreticiler bağımsız veya dağıtılmış HMI uygulamalarını akıllı üretimi destekleyecek şekilde modernleştirebiliyor.

VersaView 5000 serisi akıllı üretim için modern görüntüleme çözümleri sunuyor

RockwellAutomation Endüstriyel Bilgisayar ve Monitörler Ürün Müdürü Chris Mason “VersaView 5000 ailesi en son açık mimari HMI veya endüstriyel bilgisayar çözümümüz” diye ifade ediyor. Mason VersaView 5000 ürün ailesi için “Açık mimari bir tasarım üreticileri ihtiyaçlarına uygun yazılımları kurabilmek için çok daha fazla özgürlük sağlıyor. Ayrıca bu ürün portföyü şimdiye kadar piyasaya çıkardığımız en geniş full-HD ekranı da içeriyor. Bu ekran daha fazla bilgi görüntüleyebiliyor, daha verimli bir veri paylaşımı için kontrol odası ekranlarını üretim katında kopyalayabiliyor” değerlendirmesini yapıyor.

Haberin Devamı

RockwellAutomation’ın ölçeklendirilebilir programlama seçenekleri arasında yer alan VersaView 5000 ürün ailesi beş farklı ürün içeriyor: VersaView 5400 ekranlı ve ekransız bilgisayarlar; VersaView 5200 ekranlı ve ekransız küçük istemcileri; ve VersaView 5100 monitörleri. Ekranlarda operatörlerin üretkenliğini artırabilecek kenardan kenara cam ekran olan yeni 22 inç geniş ekran, full HD ve 10 nokta multi-touch seçenekleri var.

Dağıtılmış uygulamalarda RockwellAutomation yazılımı FactoryTalkView Site Edition ile birlikte kullanıldığında VersaView 5400 endüstriyel bilgisayarları Federal Düzenleme Yasası 21 CFR 11. Madde ile uygun maliyetli uyum da sağlar. Yazılım hangi çalışanların hangi değişiklikleri yaptığını gösterebilmek için elektronik kayıt ve imzaları depolar, işler ve iletimini gerçekleştirir. Bu yaşam bilimleri gibi çok fazla düzenlemeye tabii sektörlerde hayli önemli bir konudur.

Haberin Devamı

VersaView 5000 serisi akıllı üretim için modern görüntüleme çözümleri sunuyor

Rockwell Automation’ın ilk kez çıkardığı VersaView 5200, şirketlerin ThinManager yazılımlarıyla birlikte kullandığı küçük istemci donanımı olarak tercih edilmesi için tasarlandı. Yazılım, modern endüstriyel operasyonların her yönüne ilişkin içerik ve görüntülemesini merkezi şekilde yönetebiliyor. Tüm aygıt ve kullanıcıların yönetimini basitleştirerek arıza ve bakım sürelerini azaltmaya yardımcı oluyor. Ve RockwellAutomation’ınlokasyon bazlı Relevance teknolojisi doğru içeriği, doğru işçiye, doğru zaman ve doğru yerde verebiliyor.

ThinManager yazılımıyla birlikte kullanıldığında VersaView 5200 kullanıcıları çalışmaya başlar başlamaz bilgi almaya başlıyor. Aygıt konfigürasyonuna gerek olmuyor ve bu da aygıt değişimlerinin daha hızlı olmasını sağlıyor. Bilgi lokal olarak değil de bir server üzerinde depolandığı için bir aygıt kaybolduğunda hassas bilgilerin kaybolması ihtimali de çok daha düşük oluyor. ThinManager yazılımı parmak izi tarama teknolojisi kullanarak biyolojik yetkilendirme de dahil çok faktörlü kullanıcı yetkilendirmesi sağlıyor.

Yeni 22 inç ekran boyutuna ek olarak VersaView 5000 ürün ailesinde 12 inç, 15 inç ve 19 inç geniş ekran seçenekleri de bulunuyor. Tüm ekranlar 10 nokta multi-touch özelliğine sahip.

Haberin Devamı

VersaView 5000 serisi bakım ihtiyaçlarını azaltmaya da yardımcı oluyor. Pillerin değişim ihtiyacını azaltan ve hava sevkiyatını kolaylaştıran bir süperkapasitör kullanıyor. Buna ek olarak köşeden köşeye, tamamı cam dokunmatik ekranlar geleneksel sistemlerde ortaya çıkabilen tortu kalıntılarının temizlik ihtiyacını da azaltıyor.