Teknoloji Visual Studio 2015’in Çıkış Tarihi Açıklandı

Visual Studio 2015’in Çıkış Tarihi Açıklandı

30.06.2015 - 10:20 | Son Güncellenme:

Microsoft tarafından geliştiricilere yönelik hazırlanan Visual Studio 2015'in ne zaman kullanılabilir olacağı belli oldu. İşte detaylar... Program ve sistem yazılımları gibi konularda büyük oranda fayda sağlayacak olan Visual Studio 2015,...

Visual Studio 2015’in Çıkış Tarihi Açıklandı

Microsoft tarafından geliştiricilere yönelik hazırlanan Visual Studio 2015'in ne zaman kullanılabilir olacağı belli oldu. İşte detaylar... Program ve sistem yazılımları gibi konularda büyük oranda fayda sağlayacak olan Visual Studio 2015, açıklanan bilgilere göre 20 Temmuz 2015 tarihinde kullanıma sunulmuş olacak. Windows 10'un yayınlanmasına 9 gün kala kullanıcılara ulaşacak olan program, Win 10 işletim sisteminin ayak sesleri olarak adlandırılıyor. Apache Cordova ve Xamarin platformlarından da destek alan Visual Studio, yeni versiyonu ile Android, iOS ve Windows sistemlerine olan desteğini de arttıracak.

Haberin Devamı

Yazılımların üretilmesi gibi zorlu durumlarda kolaylık sağlayacak olan program, aynı zamanda oyun geliştiricilerine de yardım etmeyi hedefliyor. Microsoft'un belirtmesine Unity ve Epic Games gibi başarılı oyun şirketleri ile anlaşma sağlanmış durumda. Oyun geliştirme konusunda yapılan bu iş birliği, Visual Studio 2015'i ara yüz ve performans denetimi gibi hususlarda başvurulan kaynaklardan biri haline dönüştürebilir. Program, Enterprise ve Pro olmak üzere iki farklı üyelik tipine sahip. Üyelik sistemine tabi tutulmayan Visual Studio Professional ise 499 dolar karşılığında satın alınabilecek. Eğitimcilere, küçük ekiplere ve eğitim konusunda doğabilecek ihtiyaçlar adına Visual Studio 2015'i ücretsiz sunacak olan Microsoft, bedava topluluk adında programın bir sürümünü daha yayınlanmayı hedefliyor.