Teknoloji Warcraft Yönetmeni Büyük Düşünüyor

Warcraft Yönetmeni Büyük Düşünüyor

13.06.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

World of Warcraft oyunlarının hayranları uzun süredir bu filmi bekliyor. 10 senelik bir gelişme sürecinin arkasından film artık sonunda gösterime girdi.

Warcraft Yönetmeni Büyük Düşünüyor

Şimdiye kadar eleştirmenler filimin World of Warctaf oyuna adaptasyonunu çok beğenmedi. The Legendary Pictures filmi 2000 yılında çıkan Battlefield Earth filminden bu yana en kötü yorumları alan yaz filmi oldu. Ancak filmin yönetmeni Duncan Jones’u bu durum hiç rahatsız etmemiş gibi duruyor çünkü Jones filmin Peter Jackson’ın efsanevi serisi Yüzüklerin Efendisi kadar potansiyele sahip olduğunu düşünüyor. Jackson’ın üçlemesi dünya çapında, toplamda 3 milyar dolarlık bir gelir elde etti.

Haberin Devamı
Benzer Şekilde Dünyalar

Jones’a göre Peter Jackson’da Yüzük Kardeşliği filmi ile beraber geldiğinde bütün izleyiciler Tolkien okumamıştı ve insanlar filme kimsenin gitmeyeceğini çünkü kimsenin artık Tolkien okumadığını iddia etmişti. Büyük bir fantastik dünyayı izleyiciler kabullenmişti ve inanılmaz bir başarı yakaladı. Jones’ta benzer bir fantastik dünyayı Warcraft ile getirdiğini ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden bu yana bu seviyede bir film gelmediğini açıkladı.

Şu anda Jones’un filmi Amerika’da 160 milyon dolar yaptı. Bu sayı dünya çapında ise 200 milyon doların biraz üzerinde gözüküyor. Açılış hafta sonunda ise yaklaşık olarak 25 milyon dolar kazanmıştı. Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin üç filmi de açılış haftasonunda 40 milyon doların üzerindeydi. Ancak Warcraft özellikle Çin’de başarı yakalayabilir. Çin’in en zengin adamı Wang Jianlin geçtiğimiz Ocak ayında Legendary Pictures’ı 3.5 milyar dolara satın almıştı.