Teknoloji WhatsApp, zararlı linkler hakkında kullanıcıları uyaracak

WhatsApp, zararlı linkler hakkında kullanıcıları uyaracak

09.07.2018 - 10:22 | Son Güncellenme:

WhatsApp, sahte ve zararlı linklerin yayılmasını engellemek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WhatsApp, şüpheli ve zararlı linkler hakkında kullanıcıları uyaracak.

WhatsApp, zararlı linkler hakkında kullanıcıları uyaracak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

WhatsApp, sahte haberlerin yayılması, platformdaki kötü niyetli ya da sahte bağlantıların spam edilmesiyle ilgili yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

“Şüpheli Bağlantı Algılama” olarak adlandırılan özellik ilk olarak WABetaInfo tarafından Android için WhatsApp'ın 2.18.204'lük beta sürümünde tespit edildi.

Özellik, URL'nin sahte veya kötü amaçlı bir web sitesine yol açıp açmadığını ve orijinalliğini kontrol edip etmediğini otomatik olarak algılayarak, şüpheli bağlantıların tespit edilmesinde yardımcı olacak.

Uygulama, spam ya da şüpheli bağlatıyı işaret edecek şekilde kırmızı renkte yanacak. Kullanıcının bağlantıyı açmaya karar vermesi durumunda, WhatsApp web sitesinin doğası hakkında bir uyarı mesajı gönderiyor ve kullanıcının yine de devam etmek isteyip istemediğini tekrar teyit ediyor.

Haberin Devamı

WABetaInfo ayrıca, WhatsApp'ın her zaman bağlantıyı analiz edeceğini iddia ederek, sunucularına herhangi bir veri paketi göndermeden yerel olarak bunu gerçekleştireceğini iddia ediyor. Bu nedenle, sahte haber kaynaklarını kenarda tutarken mesajlarınızın gizliliği bozulmadan kalacak.

Şüpheli Bağlantı Algılama özelliği şu anda geliştirilme aşamasında. Yayına alınırsa, kullanıcıların şüpheli bir bağlantıyı manuel olarak bildirmesine izin verebilecek. Ancak, bu güncellemenin resmi olarak ne zaman yayınlanacağı konusunda WhatsApp açıklama yapmadı. Bu yararlı özelliği kullanabilmemiz için bir süre beklememiz gerekecek.

29 kişi öldürüldü

Hindistan'da, çocuk kaçıran çeteler ve pedofillerle ilgili söylentilerin WhatsApp'tan yayılması ardından son iki ay içinde ülke çapında yaşanan linç olaylarında en az 29 suçsuz kişi öldürüldü.

Son olarak Maharashtra Eyaleti'nde beş adam bir köyde, çocuk kaçıran bir çete üyesi oldukları düşünülerek linç edildi. Olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Polis, öldürülenlerin bir göçebe topluluğuna ait olduğunu ve olay sırasında köyden geçmekte olduklarını açıkladı.

Polis, bu toplumun üyelerinin genelde köyden geçerken dilendiklerini yine bunu yaptıkları sırada saldırıya uğradıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Aralarından bazı adamların, köyden bir kız çocuğuyla konuşurken görüldüğü bunun üzerine bazı köylülerin adamdan şüphelenip onları sorguladıkları iddia ediliyor.