Oyun Wii U'nun Çıkış Tarihi Açıklandı

Wii U'nun Çıkış Tarihi Açıklandı

06.06.2012 - 09:54 | Son Güncellenme:

Nintendo'nun yeni nesil konsolu Wii U hakkında bu yılki E3'de yeni bilgiler geldi. Çıkış tarihi açıklanan konsolun teknik detaylarına da değinildi.

Wii Unun Çıkış Tarihi Açıklandı

Nintendo geçtiğimiz sene duyurduğu, bu sene yapılan E3'te ise daha detaylıca çıkacak oyunlarıyla birlikte tanıttığı yeni nesil konsolu Wii U'nun çıkış tarihi ve sistem özellikleri hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Ekranlı koluyla dikkat çeken ve oyunlarda farklı bir oynanış sistemini getiren Wii U, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renkle piyasaya çıkacak. Çıkış tarihine 20'den fazla oyunun yetiştirilmesi bekleniyor. Bunlar arasında Wii U'ya özel olarak hazırlanan yeni Mario, Pikmin ve Nintendo Land gibi oyunların yanı sıra Batman: Arkham City'nin Wii U gamepad'i için özel olarak hazırlanmış Armored Edition versiyonu da bulunuyor.

Gelelim konsolun çıkış tarihine. Nintendo'nun yeni gözdesi Wii U, bu yılın tatil sezonunda satışa çıkacak diye açıklandı. Bu da Kasım ayı sonlarından yılın sonuna kadar olan süreç içerisinde çıkacağı. Yani insanların özellikle yurt dışında deli gibi alışveriş yapmaya başladıkları sezonda satışa çıkarak iyi bir başlangıç yapmayı hedegliyor. Daha önceden de Wii U'nun bu sene sonunda çıkması planlandığını sizlere çeşitli haberlerimizde duyurmuştuk.

Haberin Devamı

Donanım özellikleri

Wii U'nun iki farklı renkte piyasaya çıkacağını belirttik. 1.5 kg ağırlığındaki konsol IBM tabanlı bir işlemci ve AMD Radeon tabanlı yüksek çözünürlüklü grafik işlemci kullanıyor. İşlemciler hakkında daha detaylı bir bilgi ise verilmemiş. Blu-ray okuyacak söylentileri de yine boş çıktı. Sadece Wii U ve Wii optik disklerini okuyacağı belirtiliyor.

Wireless olarak internete bağlanıp YouTube gibi uygulamalardan yararlanabilecek olan Wii U'nun ekranlı gamepad'inin de 500 gr ağırlığında olduğunu belirtelim. Yani ortalama bir iPad 2 ağırlığında. Dahili açıklanmayan bir hafızası olduğu söylenirken ekstra SD hafıza kartlarıyla da takviye yapabileceğimiz belirtiliyor. Wii U'da hemen hemen tüm Wii yazılım ve donanımlarının da uyumlu olacağın açıklandı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.