Teknoloji WikiLeaks Kurucusu Gerçekte Neden Tutuklandı?

WikiLeaks Kurucusu Gerçekte Neden Tutuklandı?

10.12.2010 - 10:59 | Son Güncellenme:

İki kadına tecavüz ettiği iddia edilen ve bu nedenle, İngiltere Londra'da gözaltına alınan Julian Assange hakkındaki gerçekler bir bir ortaya çıktı. Peki olayın arkasında CIA mi var?

WikiLeaks Kurucusu Gerçekte Neden Tutuklandı

Dünya siyasetini temelden sarsan ve diplomasi kavramını kökünden değiştiren WikiLeaks'in, kurucusu Julian Assange, geçtiğimiz gün İngiltere'nin Londra şehrinde, "tecavüz" suçlamasıyla tutuklanmış ve davanın görüleceği 14 Aralık'a kadar hapiste kalmasına karar verilmişti (WikiLeaks Kıyameti Koparacak mı?).

Tecavüz mü, Değil mi?

Oysa, sızan bilgiler ortada bir tecavüz olmadığını gösteriyor. İlk suçlama, Afganistan ile ilgili bilgileri yayınladığı için Ağustos ayında gerçekleşmişti. Oysa ki, Julian Assange'in birlikte olduğu iki kadın da, kendi rızalarıyla ilişkiye girdiklerini belirtti. Bununla birlikte, biri 20, diğeri ise 30 yaşında olan kadınlar, prezervatif kullanmadığı gerekçesiyle Assange hakkında şikayette bulundu.

Tuhaf Şeyler Oluyor

İsveç kanunlarına göre, ilişkide prezervatif kullanmamak suç sayılıyor. İki kadın da, Assange'in korumasız ilişkiye girdiğini ve bu yüzden hastalık endişesi taşıdıklarını belirterek karakola başvurdu. İsveç mahkemesi ise, ilk etapta suçun "tecavüz" değil, "taciz" olduğuna hükmetti ve tutuksuz yargılamaya karar verdi.

Birkaç gün önce ise, nedense bazı ifadeler değişti ve Assange, "tecavüz" suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Gelişmeler üzerine WikiLeaks sözcüleri, bu durumun CIA'in baskısıyla gerçekleştiğini ve kadınların CIA'e bağlı olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Daha fazlası için sitesini ziyaret edebilirsiniz.