Teknoloji Haberleri Windows 8’e Türkiye’den eğitim içeriği!

Windows 8’e Türkiye’den eğitim içeriği!

20.11.2012 - 12:24 | Son Güncellenme:

Sebit’in dünyada bir ilk olan VBook Uygulaması Windows Mağazası’nda!

Windows 8’e Türkiye’den eğitim içeriği

Microsoft, Ekim ayı sonunda, dünya genelinde tüm bireysel ve kurumsal kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği Windows 8’i satışa sundu. Windows’un yeniden tasarlandığı bu yeni işletim sistemine, Türkiye’den de bir eğitim uygulaması desteği geldi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin öncü eğitim teknolojileri şirketi, Vitamin ve Adaptive Curriculum markalarının yaratıcısı Sebit, 24 yıllık deneyimi ve uluslararası vizyonu ile Microsoft’a özel ‘AC VBooks’ uygulamasını geliştirdi. Yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olan şirket, lise düzeyi Fizik ve Geometride interaktif ders anlatımları içeren ve dünyada bir ilke imza atan VBook uygulamasını ABD ve tüm dünya genelindeki kullanıcılara İngilizce içerikle sunuyor.

Microsoft, herkes tarafından sabırsızlıkla beklenen Windows 8’i satışa sundu. Kişiselleştirilebilen yeni arayüzü, geliştirilen uygulamaları ve çeşitli donanım seçenekleri ile Windows’un yeniden tasarlandığı işletim sistemi, her zamankinden daha fazla kullanıcı odaklı.

Haberin Devamı

Sebit’in güçlü Matematik ve Fizik altyapısı Windows 8’de!

Windows 8 için, Türkiye’nin eğitim teknolojilerinde öncü markası Sebit tarafından da içerik üretildi. Yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olan Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ, Vitamin (www.vitaminegitim.com) ile Türkiye ve farklı kıtalardaki 6 ülkede 2 milyona yakın kullanıcıya, Adaptive Curriculum (www.adaptivecurriculum.com) ile de ABD’de 500’den fazla okulda 300 bini aşkın kullanıcıya ulaşarak eğitime yeni bir boyut kazandırdı. Şimdi ise Adaptive Curriculum’un güçlü Fizik ve Matematik (Geometri) içeriğini, yepyeni bir yaklaşımla yarattığı VBook’larla, Windows Mağazası’nda kullanıcı deneyimine sunuyor.

Modüler bir yapıda tasarlanan AC VBooks, kişiselleştirilebilen öğrenme deneyimi ile bir anlamda kendi kendini oluşturan yeni nesil elektronik kitap uygulaması. Vitamin’in ‘V’si ile “VBook” olarak adlandırılan her bir uygulama birbiriyle bağlantılı konuları bir arada sunuyor. Öğrenme nesnelerini kullanıcının yeterliğine göre sıralıyor.

Windows 8’de ihtiyaca göre ayrı ayrı satın alınabilen küçük parçalar halinde yer alan bu uygulamalarda kullanıcı, konu ile ilgili hazır bulunuşluğunu değerlendirdikten sonra detaylı konu anlatımlarına çalışabiliyor, özet bölümünün ardından, ilgili testi çözüyor. Sistem, eksiklerini belirleyen geri bildirimler vererek kullanıcıyı, bu eksiklerini tamamlayabileceği anlatımlara yönlendiriyor.

Haberin Devamı

VBook’larda “widget” adı verilen, kullanıcının etkileşime girip sonucu görebildiği özgün etkileşimlerin yanı sıra interaktif etkinlikler ve 3D animasyonlar bulunuyor. Kullanıcı ayrıca, VBook’un üzerine notlarını alabiliyor, link ekleyebiliyor. Sebit’in tüm dünyada kabul görmüş zengin içeriğinin, yakında Matematik, Kimya ve Biyoloji VBook’ları ile de eğitsel uygulama marketlerinde yer alması bekleniyor.

Yeni nesil E-kitap olan VBook’lar, dünyada bir ilk

Bulut teknolojisiyle uyumu sayesinde kullanıcının öğretmen/öğrenci tabletinde, bilgisayarında, cep telefonunda herhangi bir aktarma gerekmeksizin kullanabildiği bu uygulamalar, elektronik kitap teknolojisine yepyeni bir yaklaşım getirerek, bir sonraki nesli başlatıyor.

Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti yaptığı açıklamada, “Windows 8’de özel bir ürünümüzle yer almak çok heyecan verici. 2005 yılında, gelecekte eğitsel uygulamalara bütünsel bir akış içinde değil de ayrı ayrı kullanım ihtiyacı duyulacağını öngörerek, Adaptive Curriculum’u modüler bir yapıda tasarlamıştık. Yani, dünyaya ilk olarak bizim sunduğumuz yeni nesil elektronik kitaplar olan VBook’ların altyapısı uzun zamandır hazırlanmaya başlamıştı. Microsoft genel merkezinde heyacanla karşılanan bu uygulamalarımızın sayısı da, Microsoft’la işbirliğimiz de artarak devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünya eğitim sektörünün Windows 8 üzerinde böylesine kapsamlı bir uygulamaya kavuşmasından çok mutlu olduklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ise “Değerli iş ortağımız Sebit’in hazırladığı VBook uygulaması benzersiz modüler yapısı ile eğitime yepyeni bir bakış getiriyor. Bu bakışı Windows Mağazası’nın eşsiz erişim gücü ile milyonlarca kullanıcıya ve öğrenciye ulaştıracağımız için çok heyecanlıyız” dedi.

Yeni kullanıcı arayüzü ve sayısız fonksiyonel uygulama ile Windows 8, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 140'tan fazla ülkede toplam 37 dilde yüklemeye hazır durumda. Mevcut bilgisayarlarını Windows 8'e yükseltmek isteyen kullanıcılar http://www.windows.com adresinden yükleme yapabilecekleri gibi, işletim sistemini, teknoloji mağazalarından da satın alabilecekler.