Teknoloji Windows Notepad yıllar sonra güncellendi

Windows Notepad yıllar sonra güncellendi

13.07.2018 - 15:53 | Son Güncellenme:

Microsoft, Notepad'i sonunda güncelledi. 80'lerden beri Windows işletim sistemi içinde yer alan yazılıma gelen güncellemeyle kullanıcılara neler sunacak?

Windows Notepad yıllar sonra güncellendi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Microsoft sonunda Notepad ya da Not Defteri yazılımı güncelledi. Notepad'e getirilen güncellemeleyle kullanıcılar metinlere yakınlaştırma ile Bul ve Değiştir adlı özellikleri kullanabileck. Ctrl+F kombinasyonunu kullanarak metin içerisinde arattığınız kelimelerin her kullanımına yalnızca yatay olarak değil, satırlar arasında dikey olarak da ulaşabileceksiniz.

Windows Notepad yıllar sonra güncellendi

CTRL tuşuna basılı tutarak farenizin tekerleğini hareket ettirdiğinizde ise yakınlaştırma işlemini yapabilirsiniz. Sözcük kaydırma özelliği etkinken satır ve sütun numaralarını görüntüleme mümkün olacak. Böylece uzun metinler arasında yerinizi kaybetmeden tarama yapabileceksiniz.

Windows Notepad yıllar sonra güncellendi

Eklenen bir başka özellikse uzayan satır sonu desteği. Böylece Notepad bundan sonra, Unix/Linux satır sonları (LF) ile Macintosh satır sonlarını (CR) da destekleyecek.

Haberin Devamı

Not Defteri güncelleştirmeleri Microsoft tarafından açıklandı. Güncellemeler, bu yıl Ekim ayında gelmesi beklenen ve Windows için bir sonraki büyük güncelleştirme olan Redstone 5'te (R5) görünecek. Bekleyemiyorsanız, Windows Insiders adı verilen Windows beta programına girebilirsiniz.