Teknoloji Windows Phone artık alınabilir mi?

Windows Phone artık alınabilir mi?

03.01.2014 - 22:43 | Son Güncellenme:

HTC’ye karşı Almanya’da zafer kazanan Nokia/Microsoft, giderek büyüyen, gelişen uygulama marketi ve sorunsuz işletim sistemi ile akıllı telefon piyasasında taşları oynatabilecek hale geldi

Windows Phone  artık alınabilir mi

Uzun süredir akıllı telefon piyasasında sadece Android (Google) ve iOS (Apple) isimleri telaffuz ediliyordu. Nokia’yı satın alan Microsoft, Windows 8 işletim sistemi ile, göz ardı ettiği düşünülen bu alanda gaza bastı.
Android “aşırı kaynak tüketimi” ve iOS “iTunes’a bağımlı, kapalı ortam” eleştirileri alıyor. Windows Phone ise sıkıntı yaşatmayan yazılımı, bilgisayarlarla kusursuz uyumuyla popülerliğini giderek artıracak.

Sony’den VAIO bombası
Sony’nin de bir süredir Microsoft ile bir Windows Phone üretmek üzere görüştüğü biliniyordu. Dün (Cuma günü) gelen bilgiler, Windows Phone işletim sistemli bir Sony telefonun, “VAIO” ismi altında bu yılın ortalarında raflarda yer alabileceğini gösteriyor.
Piyasaya ilk çıktığı dönemde, “düşük uygulama sayısı” sebebiyle kullanıcıların şüpheyle yaklaştığı WP mağazasında artık ortalama kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek uygulamalar yer alıyor. Eğer ortalamanın üzerinde bir kullanıcıysanız da, WP sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.
Akıllı telefon kullanıcılarının en sık başvurduğu uygulamalar olan Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, Vine, FourSquare, TuneIn Radio, Accu Weather, Evernote ve daha niceleri WP uygulama mağazasından indirilebiliyor.
Bunların yanı sıra, TeamViewer gibi daha teknik, ya da IBBTrafik ve Yemek Sepeti gibi şehirlere özel yazılımlar dahi Windows Phone kullanıcılarına sunulmuş durumda.
Tabii, Android ve iOS’ta hala tam karşılığı bulunmayan Office yazılımlarının da, cihazlara yüklü geldiğini unutmamak gerek.
Android ve iOS’tan tanıdığımız Angry Birds, Subway Surfers, Candy Crush, Drag Racing, Hill Climb Racing oyunları da Windows Phone uygulama mağazasında. Bunların yanı sıra, Microsoft’un Xbox sekmesinde yer alan Six-Guns ve Mass Effect: Infiltrator gibi tek kelime ile “muhteşem” yapımlar da yine WP için geliştirilip, sunulmuş durumda.
Teknik açıdan baktığımızdaysa, kullandığım Lumia 925 de, Lumia 1020 de yüklü olan tüm yazılımların üstesinden gelebilen cihazlar. Bekleme, takılma, yavaşlama, donma sorunlarını pek yaşatmayan bu ürünler için genel bir sıralama yapmam gerekirse, uygulamaları sorunsuz çalıştırma konusunda Windows Phone’u 1., iPhone’ları 2. sıraya yerleştiririm. İşletim sisteminin genel sorunsuzluğu konusunda ise WP hem Android, hem de iPhone’dan daha başarılı.

Kullanım kolaylığı
Eğer daha önce Windows işletim sistemli bir bilgisayar kullandıysanız, telefonun kurulumunu yaparken de, kullanırken de yabancılık çekmiyor, aradığınız her şeyi kolayca bulabiliyorsunuz. Öyle ki, 2 yıl boyunca Android telefon kullanan eşim, Windows Phone 8 yüklü Lumia’ya alışmakta hiç zorluk çekmedi.
Nokia Lumia 1020’nin kamera performansını merak ediyorsanız, http://bit.ly/19EHyW1 adresini ziyaret ederek, bu cihazla çektiğim fotoğraflara göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Nokia’nın zaferi

Almanya’da Nokia’nın HTC’ye açtığı bir patent davasının da Nokia lehine sonuçlanması, Google’a atılmış bir gol olarak yorumlanıyor. Davanın konusu, Nokia’nın NFC ve Bluetooth üzerinden veri aktarımı sağlayan protokole dair patentinin HTC tarafından ihlal edilmesi. Alman mahkemesi “Android Beam” veri aktarım sisteminin patent ihlali yaptığına karar verdi.

Kobiler e-ticarete taşındı

Geleneksel satış kanallarıyla ulaşamadıkları kitleye e-ticaretle ulaşan üreticiler, pazarlama ve bilişim altyapı desteğiyle e-ticaretin farkını yaşadı

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group’un ortaklığında kuruluşundan bu yana geçen 9 aylık sürede, KOBİ’lere güçlü bir e-ticaret kanalı sunan n11.com, sektörün gelişimine katkı sağlayıp tüketicinin e-ticaret algısını değiştirecek çalışmalar yapıyor.
Toplantıda konuşan Doğuş Planet İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İzi Adato, n11.com’un 2013 yılında faaliyet gösterdiği 9 ay süresince 240 milyon TL’lik bir ticaret hacmine ulaştığını belirterek “Bu, bizim ekonomiye kazandırdığımız özellikle KOBİ ağırlıklı üreticilerin cirosudur. Pazarlama desteğiyle mağazalarımız e-ticaret pazarının büyümesine katkıda bulunuyor” dedi.

7 bin mağaza, 6 milyon üye!
n11.com’un kısa sürede 7.000 mağaza, 6 milyon ürün, 1 milyon üye, 5 milyon aylık tekil ziyaretçi ve toplamda 50 milyon ziyaret sayısına ulaştığını söyleyen Adato, bu büyümenin en büyük nedeninin nesil değişitiren girişimci KOBİ’ler olduğunu dile getirdi.
Sektörde güven sorununun aşılması, e-ticaret için gereken ciddi yatırımların yapılması, alt yapı çalışmalarının iyileştirilmesi ve mobil uygulamaların devreye girmesiyle birlikte e-perakende sektörünün 2014 yılında %20-25 büyüme kaydedebileceğini ifade eden Adato, n11.com’un büyüme hedefinin ise %100’ün üzerinde olduğunu açıkladı ve ekledi:
“Yaptığımız yatırım ve yarattığımız ekosistemle Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunuyoruz. KOBİ’leri e-ticarete taşıyarak, gerçekleşen ticari faaliyet sonucu devlete yaklaşık 40 milyon TL gelir oluşmasında aracılık ettik. Türkiye’nin teknoloji geliştirme hedefine uygun olarak AR-GE alanında 56 kalifiye elemanla hem altyapı çözümleri geliştiriyoruz hem de birçok yeni yazılım projesi yürütüyoruz”

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ PAZARI

Haberin Devamı

Galaxy’ler arası

Samsung’un değiştirebilir lensli ilk Android fotoğraf makinesi unvanlı Galaxy NX’i Ocak’ta satışta. 3G ve Android 4.2 mimarisi üzerine kurulu kamerada 20.3MP APS-C boyutlu CMOS sensör ve DRIMe 4 görüntü işlemcisi var. HD çözünürlükte 4.8inç dokunmatik ekranlı cihaz, dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM ve 16GB (max 64GB) hafızayla çalışıyor. Makinenin yaptıkları arasında otomatik netleme, FHD 25k/s video çekimi, max 1/6000 enstantane hızı, 8.6k/s çekim hızı, GPS ve Bluetooth 4.0 desteği var. 4.499 TL.

Alkol var mıydı?

Lapka’nın BAM (Breath Alcohol Monitor) adlı aksesuarı nefes yoluyla kandaki alkol miktarını telefonunuzdan okuma imkanı veriyor. Android cihazlarla çalışan BAM’i kullanmak çok kolay. BAM’i avucunuzun içinde tutun, derin bir nefes alın ve dört saniye boyunca üfleyin. Telefonunuzdaki BAM simgesi tamamen dolduğunda sonuçları göreceksiniz. 199 dolar.

Haberin Devamı

Bisiklet kullanıcılarına özel!

Bisikletçiler için en faydalı hediye: Zackees dönüş sinyalli eldiven. Sinyal vermek için elinizin üzerindeki metal butona basın. Böylece eldivenin üzerindeki LED ışıklar yanmaya başlıyor. Kullanım durumuna göre pil ömrü 3-6 ay arası. 69 dolar.

Mini ama güçlü

Sonos Play 1, kristal netliğinde ses sunuyor. D sınıfı amplifikatör, iki adet sürücü ve 1x3.5inç mid-woofer’lı kablosuz hoparlör, müzik arşivinizi de, internet radyo istasyonlarını da çalabilir. 199 euro.

Seyyar ve kablosuz

Klipsch’in ultra taşınabilir kablosuz müzik sistemi GIG, elinize sığacak küçüklükte. Ruh halinize uygun renklerdeki hoparlör, Bluetooth ve NFC destekli. Şarj göstergeli tek düğmesi olan GIG’in dinamik ses seviyesinin altındaysa 77Hz-20KHz frekans tepkisi, 95dB max akustik çıkış, 2x5W RMS 20W güç var. 200 dolar.

Yeni uygulamalar

Akbank Direkt (WP8) Ücretsiz
Giderek büyüyen Windows Phone platformuna, Akbank da yeni geliştirdiği Direkt uygulaması ile dahil oldu. Uygulamayla bankacılık işlemlerinizi yapabilir, yol üstündeki Akbank ve ATM’leri 3 boyutlu olarak görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Agnitus Learning Program (iOS/Android) Ücretsiz
Çocuklar için kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi sunan yetenek temelli program, ebeveynlere raporlama da yapıyor.

Momentcam (iOS/Android) Ücretsiz
Çektiğiniz Selfie tarzı fotoğraflara keyifli animasyonlar ekleyebilir, çizgi film tarzındaki karikatürlere kendi yüzünüzü yapıştırabilirsiniz.

Hill Racing: Mountain Climb (iOS/Android) Ücretsiz
Seçebileceğiniz araba veya motorsikletlerle tepelere çıkacak, dağlardan aşağıya yuvarlanacaksınız. İçerisinde 40’tan fazla level ve 6 parkur var.

Look Tel Money Reader (iOS) Ücretsiz
Görme engelli veya körlük yaşayan insanlara yardımcı olacak uygulama internet bağlantısına gerek duymaksızın yirmi bir farklı para birimini tanıyor ve sesli olarak size söylüyor.