Teknoloji Haberleri Windows tarihinde bir ilk!

Windows tarihinde bir ilk!

22.01.2010 - 11:15 | Son Güncellenme:

Windows 7, Windows tarihi boyunca görülmemiş bir ilke imza atmak için hazır...

Windows tarihinde bir ilk

Windows 7, Microsoft'un Service Pack 1 çıkmadan önce yaygınlaşan ve tüketicilerin güvenini kazanmayı bu kadar erken başaran ilk işletim sistemi oldu.

Başarısını Steven Sinofsky'nin "Hazır olmadan duyurma, test etmeden piyasaya sürme" anlayışına borçlu olan Windows 7, beta sürecinde rafine edildiği için bu kadar büyük bir güvene mazhar oldu.

Yapılan yeni araştırmalar, şirketlerin yarısından fazlasının Windows 7'ye geçme kararı aldığını gösteriyor. Vista'ya geçmeyen ve yeni sunulan yeni teknolojileri kaçıran şirketler, geç kalmış bir güncelleme yapmaya hazırlanıyorlar.

Kemer sıkmak çözüm mü?

Krizde ertelenen alımların verimliliğe olumsuz etkisi, yeni donanım ve yazılım maliyetlerini aştı; işte bu da Windows 7'ye geçişte önemli bir etken. Şirketler üretkenliği arttırmak zorunda, girişim yapmak zorunda. Sadece kemer sıkarak büyük şirket olmak mümkün değil, girişimci olmak ve yatırım yapmak gerekiyor.

Masaüstü yönetim uzmanı Kace Networks'un 923 Windows kullanıcısı üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarına göre, yüzde 42'si Windows 7'ye 2010 içerisinde geçecek.

Yüzde 43'lük bir kesim ise eski alışkanlıkları sürdürerek Windows 7 Service Pack 1'i bekleyecek. SP1 ise yaz aylarında bekleniyor. Araştırmada hem küçük, hem büyük şirketler yer alıyor. Şirketler test sürecine çoktan girmiş durumda, Windows 7'nin sadece hızlı kurulumu değil, ayarlarının kolaylığı, her türlü donanımda çalışabilmesi ve geriye dönük uyumluluğu da beğeni kazandı.

İşletim sistemleri doğar, büyür ve ölürler

İşletim sistemlerinin hayat döngüsünde genellikle üç aşama var, çıktığı zaman, servis paketiyle olgunluk dönemi ve yeni işletim sistemiyle birlikte teknolojik gelişmelerin gerisinde kaldığı ihtiyarlık dönemi. Windows 7, piyasaya direk olgun bir işletim sistemi olarak girdi.

Service Pack beklemeden Windows 7'ye geçen ve geçmeye hazırlanan kullanıcı sayısı Windows tarihinde benzersiz bir hal aldı.

Windows 7'nin büyük başarısı bir kenara, eğer Microsoft Windows 7'yi çıkartamasaydı, yazılım devi için işler hiç de iyi olmayacaktı...

En büyük rakip: MAC OS X

Artık antika halini alan Windows XP'nin yerine, şirketlerin bir kısmı ciddi ciddi Apple Mac bilgisayarları düşünmeye başlamıştı.

Çünkü Windows XP'nin güvenlik özellikleri, güç yönetimi ve istikrarı artık yetersiz kalıyordu. Yani Windows 7 bir seçenek olarak ortaya çıkmasaydı, pek çok şirket Windows XP'yi yine terk edecekti ama Vista'ya geçmeyecekti.

Windows olmayan bir işletim sistemi olarak Mac'i seçebileceğini söyleyenlerin sayısı, en son ölçümlerde yüzde 27'ye kadar çıkmıştı. Net Applications'a göre yüzde 5.11 pazar payı, IDC'ye göre yüzde 8 Pazar payı olan OS X'in, payını Windows 7'ye karşın, XP'den geçenlerle daha da arttırabileceği tahmin ediliyor.

Bunun temel sebebi ise Vista memnuniyetsizliği yüzünden ev kullanımında Mac'lerin yaygınlaşması ve evde Mac kullananların işte de Mac kullanmaya sıcak bakması olarak açıklanıyor.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.