Oyun Windows'a fena patladılar!

Windows'a fena patladılar!

11.12.2012 - 15:00 | Son Güncellenme:

Windows için 16.000 dolar harcayıp sadece 83 dolar kazanabilen şirketten Microsoft'a sert sözler!

Windowsa fena patladılar

Akıllı telefonlar ve tabletler artık günümüzün en önemli oyun platformları arasında bulunuyorlar. Uzun bir süredir bu iki platform için durmaksızın oyun üreten Rubicon isimli firmanın Windows RT platformu için yaptıklarıysa, öyle görünüyor ki çok büyük bir krizin eşiğinden dönülmesine sebep oldu.

Haberin Devamı

Rubicon'dan Paul Johnson, firmanın en önemli oyunlarından birisi olan "Great Big War Game" isimli yapımlarını 16,000 dolar harcayarak Windows RT platformuna naklettiklerini ama ilk hafta satışı olarak sadece 83 dolar gibi bir kazanç elde ettiklerini dile getirdi. "Angry blog post" üzerinden yaptığı açıklamasında, yazdığı rakamın bir yazım hatası olmadığının da altını çizen Johnson, Microsoft'un konu hakkında kendilerine herhangi bir şekilde yardım etmeyeceğini söylemesi üzerine iyice sinirlenmiş. Şirketin Microsoft'tan istediği şey, oyunlarının ön plana çıkartılmasıymış.

Windows ve Microsoft'a yöneltilen çok sert sözler ve bu sözlerden sonra yaşananlar... Haberimizin ikinci sayfasında...


İşte Windows ve Microsoft'a gelen sert sözler!

Johnson'a göre beraberinde çalıştığı firma ve ekibi, Windows RT için yaptıkları çalışmalarla zaman ve vakit kaybından öteye gidemedi. Johson ise blog üzerinde; "Bize karşı yapılan bu hareket, firmamızı aşağılamaktan başka bir şey değildir. Apple ve Google, ürettiğimiz yapımları yakinen takip ediyor ve uygulamalarımızı sürekli güncelliyor. Hatta RIM bile bize tam destek veriyor. Bu firmalarla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz zira kendilerine az da olsa nakit para sağladığımızın ve de kendilerinin de tarafımızdan üretilen oyunlarla, daha geniş bir yelpazede ürün sahibi olduklarının farkında olmalarını seviyoruz. Bizim gibi henüz büyümeye başlamış olan yapımcıların, daha çok desteğe ihtiyacı var ve bize bu desteği sağlayanlar için biz de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bu açıklamanın hemen ardından, Microsoft tarafından, firmanın kendileri ile gerçekten çalışmak isteğini ve gelinen noktadan bir an önce dönmek istediklerine ait bir mesaj aldılar. Rubicon ise Microsoft'tan yapılan geri dönüş ile şimdilik işlerine kaldığı yerden devam etme kararı almış durumda.

Resimlerle: Surface RT parça parça böyle üretildi