Teknoloji WiSee İle Eviniz Bir Hareketinize Bakacak!

WiSee İle Eviniz Bir Hareketinize Bakacak!

07.06.2013 - 11:22 | Son Güncellenme:

Oturduğumuz yerden kontrol etme aracına bir yenisi daha eklendi! Akıllı tasarımıyla dikkat çeken WiSee, her hareketimizi komutlara dönüştürüyor!

WiSee İle Eviniz Bir Hareketinize Bakacak

Günümüz teknolojisi şüphesiz ki insanların yaşamını kolaylaştıracak şekilde gelişmeye devam ediyor. Fazlası mı? İşte kullanım kolaylığı sunan teknolojinin en son hali vücudun her bir hareketiyle komut vererek bilgisayara veya akıllı evlere işler yaptırmak.

Haberin Devamı

Washington Üniversitesi öğrencilerinin uzun süredir üzerinde çalıştığı oldukça etkileyici bir proje de Wi-Fi bağlantısıyla komut algılatma ve işlem yaptırma adına. Başka bir deyişle, Wi-Fi bağlantılı her tür cihazın uzaktan ve fiziksel hareketlerle kontrol edilebileceği kanıtlandı.

WiSee adının verildiği cihaz sayesinde duvarın arkasında bile olsanız, bilgisayar veya akıllı ev konseptine uygun cihazlar (televizyon, klima, uydu alıcısı ışıklar, perdeler v.s) kontrol edilebiliyor. ’ın Kinect aparatı gibi herhangi bir ekstra sensörlere gerek duymayan WiSee, daha önceden ona tanıtmış olduğunuz bir hareketi algılayarak onu uygulamaya geçiyiyor. Başka bir deyişle, daha önceden elinizi şaklattığınızda eğer bilgisayara komut olarak sesi tümüyle kısma komutu verdiyseniz, siz her elinizi şaklattığınızda ses tümüyle kapanıyor.

Haberin Devamı

Sıradan bir laptop’un bile kontrol edebildiği yeni proje, şimdiden Router (İnternet dağıtıcı) bulunan ev veya ofislerde kullanılmaya başlanmış. %94’lük bir oranla kullanıcılar tarafından başarılı bulunan WiSee, her kullanıcı için ayrı tanımlamaları algılayarak, tanıtılan kişiden başka birinin kontrol edememesini de sağlıyor.

Bakalım hayatı kolaylaştıran teknolojilerin sonu nereye kadar gidecek? Peki, bu tür sistemler günlük hayatta ne kadar kullanılacak?