Oyun Xbox One için Nisan güncellemesi FreeSync ve 1440p desteğiyle geldi

Xbox One için Nisan güncellemesi FreeSync ve 1440p desteğiyle geldi

26.04.2018 - 16:26 | Son Güncellenme:

Microsoft, daha iyi ses ve görsel destek sağlayan Xbox One güncellemesini sundu. En büyük eklenti Xbox One S ve One X için 1440p desteği, oyuncuların bir monitör kullanabilmelerini ve QHD (2560 x 1440) ekranlardan en iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlıyor.

Xbox One için Nisan güncellemesi FreeSync ve 1440p desteğiyle geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Xbox One için Nisan güncellemesi yayınlandı. Güncellemeyle AMD Radeon FreeSync teknolojisi ve 1440p çözünürlük desteği gibi önemli özellikler geldi. Bu ve daha fazlası, şu anda yaklaşık 700 MB'lık bir yama ile tüketicilere sunuldu.

Sunulan özellikler genellikle PC oyuncularıyla popüler olan bir çözüm. Microsoft, uyumlu ekranların Microsoft'un konsolları ile yenileme hızlarını senkronize etmesine izin vermek için AMD'nin FreeSync desteğini de ekledi.

Nvidia'nın G-Sync'i gibi FreeSync, oyunların sorunsuzca çalışmasını sağlamak için özellik yenileme hızlarını senkronize ettiğinden, genellikle monitörlerdeki oyun oynamaya bağlı yırtılma veya kekemeliğin ortadan kaldırılmasına yardımcı oluyor. Microsoft, bu kesintisiz teknolojinin yanı sıra, TV'nin oyun moduna otomatik olarak geçiş yapmasını da destekliyor. Microsoft'un yaptığı gibi Otomatik Düşük Gecikme Modu, yeni TV'lerde desteklenecek ve gecikme azaltma özelliklerinden yararlanmak için otomatik olarak TV'yi oyun moduna geçirecek. Xbox One, Netflix gibi başka bir uygulamaya geçtiğinizde oyun modunu devre dışı bırakmayı da destekleyecek.

Haberin Devamı

Microsoft ayrıca Xbox One için Nisan güncellemesi ile bazı ses düzeltmeleri de yaptı. Yeni sistem, surround ses sistemlerini tam olarak desteklemek için uzamsal sesin avantajlarından yararlanıyor. Oyun oynarken, arkaplanda çalan müziklerin ses kontrollerine, Xbox Guide üzerinden hızlıca ulaşabileceksiniz. Bu güncellemedeki diğer özellikler arasında Twitter'a doğrudan oyun klipleri atma, gün doğumu ve batımına göre değişen sistem teması ve Microsoft Edge'de geliştirmeler yer alıyor.