Teknoloji Xbox yerine evsizlere battaniye alan çocuğa Microsoft'tan büyük hediye

Xbox yerine evsizlere battaniye alan çocuğa Microsoft'tan büyük hediye

18.12.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

Microsoft, Xbox One X almak yerine tüm parasını evsizlere battaniye almak için harcayan 9 yaşındaki çocuğa Xbox One S hediye etti.

Xbox yerine evsizlere battaniye alan çocuğa Microsofttan büyük hediye

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ohio’da yaşayan Mikah Frye adlı 9 yaşındaki ufak çocuk, büyük bir iyilik örneği göstererek, bir adet oyun konsolu almak yerine parasını evsizlere yardım etmek için harcadı. Microsoft ise Xbox One almak yerine tüm parasını evsizlere 60 tane battaniye almak için harcayan çocuğa Xbox One S hediye etti.

Üç yıl önce Mikah ve ailesi mali sıkıntılardan dolayı evini kaybetmiş ve birkaç hafta barınaklarda yaşamış. Orada geçirdiği zamandan çok etkilenen Mikah, evsizlerin sürekli benzer bir hayat yaşadığını öğrendiğinde yapmak istediği ilk şey kendisine yapıldığı gibi onlara birer battaniye vermek olmuş.

Xbox yerine evsizlere battaniye alan çocuğa Microsofttan büyük hediye

Mikah battaniyenin yanında şu notu da vermişti: "Bana bir battaniye vermişlerdi ama ondan ayrılmak zorunda kalmıştım. İşte bu nedenle kendinize ait bir battaniyeniz olsun istedim. Artık kendimize ait bir evde yaşıyorum. Bir gün siz de benim gibi kendi evinizde yaşayacaksınız. Arkadaşınız Mikah."

Haberin Devamı

Mikah'ın bu özverili davranışı Microsoft’un dikkatinden kaçmadı ve Frye’a Xbox One S'i ücretsiz olarak verdi. Cihazı Microsoft Store’dan almaya giden çocuk, iki çanta dolusu ekstra hediyeyle de karşılaştı.