Teknoloji Xperia Z5 Sahiplerine Müjde!

Xperia Z5 Sahiplerine Müjde!

03.12.2015 - 17:03 | Son Güncellenme:

Sony'nin en yeni amiral gemi modellerinden Xperia Z5, nihayet Android'in en yeni sürümü olan Marshmallow'a terfi ediyor... Z5 ailesi ile birlikte akıllı telefon pazarına hareketlilik kazandıran Sony, özellikle 4K çözünürlük...

Xperia Z5 Sahiplerine Müjde

Sony'nin en yeni amiral gemi modellerinden Xperia Z5, nihayet Android'in en yeni sürümü olan Marshmallow'a terfi ediyor... Z5 ailesi ile birlikte akıllı telefon pazarına hareketlilik kazandıran Sony, özellikle 4K çözünürlük sunan Premium versiyonu ile uzun bir süre gündemde kalmayı başarmıştı. Yeni modellerini pek çok ülkede satışa sunan firma, şimdiyse telefonlarını Android'in son hali olarak nitelendirilen Marshmallow'a geçirmek ile meşgul. Belirtilenlere göre güncelleme dalgası gelecek ay başlamış olacak. Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium olmak üzere üç Z5 modelinin de gelecek ay güncelleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

Bir nevi aynı anda yeni güncelleme alacak olan telefonlar, Android 6.0 sistemini kullanmaya başlayacak. Çeşitli iyileştirmeleri ve yeni özellikleri bünyesinde barındıran Marshmallow, aynı zamanda Stamina adı verilen bir modu da beraberinde getiriyor. Dedikodulara göre bu mod, bekleme süresine tam %400 oranında arttırmakta. Diğer Xperia modellerinin ne zaman güncelleme alacaklarına dair net bir bilgi henüz elimize ulaşmadı. Tahminler, önümüzdeki yıl bitmeden belli başlı Xperia cihazlarının Android 6'ya geçmiş olacakları yönünde.