Teknoloji Haberleri Yaratıcı beyinler İTÜ'de

Yaratıcı beyinler İTÜ'de

18.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan robot olimpiyatlarına bu yıl yedi farklı kategoride yarışmak üzere, çeşitli lise ve üniversitelerinden takımlar katılacak.

Yaratıcı beyinler İTÜde
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), 1-2-3 Mayıs 2008 tarihlerinde İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde İTÜ Robot Olimpiyatları, İTÜRO '08'i düzenliyor. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan robot olimpiyatlarına bu yıl yedi farklı kategoride yarışmak üzere, Türkiye'nin çeşitli lise ve üniversitelerinden takımlar katılacak.

Ülkemizde lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye'nin gücünü artırmayı hedefleyen İTÜRO '08'de yarışmacılar, Mini Sumo, Çizgi İzleyen, Süpürge, Yangın Söndüren, Silindir Taşıma, Serbest Kategori ve Kendini Dengeleyen Robot başlıklarında yarışacaklar.

Haberin Devamı
Robotik dalının büyük önem kazandığı günümüzde bilimsel çalışmaların yapılmasını ve endüstride ilerlemeyi sağlayacak yetenekli mühendisler yetiştirmeyi ilke edinmiş olan İTÜ'de robotiğin gelişmesine katkıda bulunacak pek çok çalışma yapılıyor. İTÜ Robot Olimpiyatları hem amatör anlamda robotik ile ilgilenenlere, hem de profesyonel olarak yeni ve yaratıcı fikirler ile fonksiyonel robotlar yapmak isteyenlere hitap eden kategorileri, konusunda uzman konuşmacılarıyla kendini geliştirmek isteyenlere farklı bakış açıları sunan konferansları ve eğlenerek öğrenmeyi ilke edinen zengin programı ile robotiğe gönül veren herkese kapılarını açan bir organizasyondur.

İTÜRO '08'de, Türkiye'deki tüm lise ve üniversitelerden öğrencilerin katılabileceği yarışmalar, robotik konusunda uluslararası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin davet edildiği seminer ve konferanslar, öğrencilerin ve endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler de gerçekleştirilecek. Olimpiyatların sonucunda dereceye girenlere aralarında bilgisayar, yazıcı, tarayıcı, webcam, video kamera, dijital fotoğraf makinesi, kablosuz modem, mp3 çalar, taşınabilir hard disk gibi ürünlerin oduğu hediyeler verilecek.