Teknoloji Yeni iPhone sızıntıları Apple'ın en büyük sorunlarını onayladı

Yeni iPhone sızıntıları Apple'ın en büyük sorunlarını onayladı

24.10.2017 - 16:34 | Son Güncellenme:

iOS 11 hala ciddi sorunlar yaşatmaya devam ederken, Apple’ın tedarik zincirinden yapılan sızıntılar, iPhone X dağıtımında sorunlar yaşandığını ve iPhone 8 Plus üretiminin yüzde 50 oranında azaltıldığını gösteriyor.

Yeni iPhone sızıntıları Appleın en büyük sorunlarını onayladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X'in çıkmasını bekleyen müşterilerin iPhone 8 veya 8 Plus almaya yönelmemeleri sonucunda, iPhone 8 Plus üretiminin son bir haftada yüzde 50 oranında azaltıldığı belirtiliyor. Şimdi yeni kaynaklar Apple'ın iPhone'taki sıkıntılarını teyit ediyor.

Kanada’nın en büyük teknoloji tedarikçisi olan Rogers Communications, 10 milyondan fazla tüketiciye sahip, bu neden Kuzey Amerika'daki müşterilerin geniş bir kesitini temsil ediyor. Ayrıca, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'taki müşteri ilgisizliği konusundaki önemli spekülasyonları takiben rekor yorumların ilk yüksek profili. Firma iPhone 8’e yönelik ilgisizlikten dolayı oldukça şikayetçi durumda, çünkü her ülkede satılmayan iPhone’ların büyük kısmı onlara ait. Rogers Communications, aynı zamanda müşterilerinin iPhone X'in premium özellikleri hakkında heyecanlı olduklarını fakat yüksek fiyat ve kullanım zorluğundan dolayı tercih etmeyeceklerini söylüyor.

Haberin Devamı

Apple tedarik zincirinden bir başka sızıntı KGI Securities firmasının analisti ve Apple uzmanı Ming Chi Kuo’dan geliyor. Kuo, iPhone X stoğunun piyasaya sürüldüğünde inanılmaz derecede sınırlı olacağını, lansman haftasonunda sadece 2-3 milyon adetten oluşabileceğini yineledi. Bu bağlamda, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, iPhone'larda ( 13 milyon ) açılış hafta sonu satış rekorunu elinde tutuyor. iPhone 8 için bu rakamın 2-3 milyon daha aşağıda olduğunu belirtiyor.

İyi haber, Apple'ın iPhone X imalatında önemli ilerlemeler kaydeden Kuo, devre, kamera merceği ve Face ID'nin nokta projektörü üreten sorunların hepsi temizleniyor dedi.

Kuo, iPhone X tedariğinin 2018 yılının ilk çeyreğinde belirgin bir şekilde yükseleceğini de söyledi.