Teknoloji Yerli tasarruf cihazı Avrupa'da!

Yerli tasarruf cihazı Avrupa'da!

05.08.2009 - 10:55 | Son Güncellenme:

Akaryakıt tüketiminde yüzde 30'lara varan oranlarda tasarruf sağladığı öne sürülen “eko-66” cihazı, dünyanın 20'yi aşkın ülkesine ihraç ediliyor.

Yerli tasarruf cihazı Avrupada

Mucit Talat Mollaoğlu, uzun emekler sonucunda geliştirdiği ve patentini aldığı LPG, benzin ve dizelle çalışan tüm motorlarda kullanılabilen “Eko-66” yakıt tasarruf cihazına vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.

Haberin Devamı

Ülke genelinde 4 ilde bayi açtıklarını, diğer illerde de ekipler göndererek cihaz taktıklarını ifade eden Mollaoğlu, “Vatandaşların cihazıma yoğun ilgisi var. Egzoz gazında yanmayan çiğ yakıtın tamamen yanmasını sağlayarak yakıtın daha verimli kullanılması prensibine dayalı cihaz, hem yakıtta yüzde 30'lara varan oranlarda tasarruf sağlıyor hem de çevre kirliliğini adeta sıfıra indiriyor” dedi.

TRENE DAHİ YAKIT TASARRUF CİHAZI TAKTILAR

Mollaoğlu, cihazın, sadece otomobillerde değil deniz araçlarında ve trenlerde de kullanılabildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Devlet Demir Yollarına ait bir trene de bu cihazımızı taktık. Çok olumlu sonuçlar aldık. Bunun dışında tekne, yük gemisi ve yolcu gemisi, otobüs ve tarım araçlarına da taktık. Şu anda cihazı taktığımız her müşteri memnuniyetini dile getiriyor. İlk etapta yurt içinde satış yapıyorduk. Şu anda cihazımızı yurt dışına da göndermeye başladık. Şili'den Yeni Zelanda, Almanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve ABD'ye kadar 20'yi aşkın ülkeye bu cihazı gönderiyoruz. Yurt dışındaki tüm AB ülkelerinde bayilik vereceğiz.”

Haberin Devamı

AKARYAKITA GELEN ZAMLAR TASARRUF CİHAZLARINA İLGİYİ ARTIRDI

Son günlerde benzin fiyatlarına ard arda gelen zamlar nedeniyle tasarruf cihazlarına olan ilginin arttığını anlatan Mollaoğlu, otomobilinden vazgeçemeyen ancak yüksek fiyatlardan da yakınan birçok vatandaşın, “eko-66” taktırmak istediğini dile getirdi. Bu nedenle satışlarının akaryakıta yapılan zamlarla daha da arttığını dile getiren Mollaoğlu, cihaza yurt içi ve yurt dışından da talep olduğunu bildirdi. Mollaoğlu, cihazın Türk milletinin dünyadaki gururu ve övünç kaynağı, doğa ve çevre dostu olduğunu belirterek, “Tamamen yerli malı olan bu cihaz, bugün dünyanın birçok ülkesindeki otomobillerde kullanılıyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan cihazım için destek bekliyorum. Cihazıma destek verilirse bundan ülkemiz, ülke insanımız karlı çıkar” diye konuştu.

EKO-66 yakıt tasarruf cihazının fiyatı motor hacimine göre 500 TL KDV ile 2 bin TL KDV arasında değişiyor. Otomobillere takılan cihazın motor hacmine göre değişen fiyatları, KDV hariç şöyle:

Haberin Devamı

“1600 CC'ye kadar 500 TL

1900 CC'ye kadar 750 TL

2000 CC'ye kadar 1000 TL

2500 CC'ye kadar 1500 TL

3000 CC'ye kadar 2000 TL

3000 ve üzeri için özel fiyat belirleniyor.”