Teknoloji YouTube, şiddet içerikli 30 müzik videosunu platformdan sildi

YouTube, şiddet içerikli 30 müzik videosunu platformdan sildi

29.05.2018 - 16:06 | Son Güncellenme:

YouTube, Metropolitan polisi tarafından yapılan açıklamada suça teşvik ettiği gerekçesiyle düzinelerce müzik videosunu sildi. Kaldırılan içeriklerde bıçaklama ve cinayetlere yönelik şarkı sözleri yer alıyor.

YouTube, şiddet içerikli 30 müzik videosunu platformdan sildi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Metropolitan polisi (Met), YouTube'tan suça teşvik ettiği için drill olarak bilinen rap türüne ilişkin videoların kaldırılmasını istedi. Scotland Yard, Google’ın sahip olduğu sitenin son iki yılda 50 ile 60 arasında müzik videosunu silmesini istemişti. Bunların yaklaşık 30 tanesi YouTube'tan kaldırıldı.

YouTube'tan kaldırılan tüm videoların drill ile ilgili olup olmadığı net değil. Met, Chicago'da başlayan ve daha sonra Londralılar tarafından da kabul edilen türü epey eleştiriyor.

Polis, şiddet suçlarını azaltma girişimi için istihbarat aracı olarak kullanılmak üzere 1400'den fazla video içeren bir veritabanı oluşturduğunu söylüyor.

Met polis komiseri Cressida Dick, "Drill müziği, şiddeti cazip kılan sözlerle ilişkili. Hırsızları çok detaylı, neşeyle ve heyecanla anlatıyorlar. Kadınlara karşı şiddetten konuşuluyor" dedi.

Haberin Devamı

Bir YouTube sözcüsü, "İngiltere'de özellikle bu suçlar içeren videolarla mücadele etmeye yönelik politikalar geliştirdik. Bu konuda, uzmanlarla yapıcı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz." dedi.