Teknoloji Zoox, ücretsiz yolcu taşımaya başlayacak

Zoox, ücretsiz yolcu taşımaya başlayacak

24.12.2018 - 09:32 | Son Güncellenme:

Otonom otomobil şirketi Zoox'un Kaliforniya'da onaylı ilk kendi kendine giden otomobil üreticisi olması bekleniyor. Zoox, ABD sokaklarında ücretsiz olarak yolcu taşımaya başlayacak.

Zoox, ücretsiz yolcu taşımaya başlayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Zoox, Waymo, Uber gibi büyük rakiplere göre yolcu taşımacılığı için başvuru yapan tüm şirketler arasında izni alabilen ilk şirket oldu.

Bu izin, şirketin halk üyelerini otonom otomobillerde ücretsiz olarak (CPUC hükümlerine göre) taşımasına izin verecek olsa da, Reuters'e göre program hala insanlara bağlı:

"Robot arabalar insan gözetimi olmadan serbest bırakılmayacak. Düzenleyiciler, gerektiğinde devralması için yedek bir test sürücüsünün sürücü koltuğunda kalmasını istiyor. Zoox ayrıca, karlı bir iş modeli olma olasılığını koruyarak yolcuları ücretlendirmeyecek.

Zoox, eyalette Motorlu Araçlar Dairesi'ne göre Kaliforniya'da kendi kendine giden arabaları test etme izni olan 62 şirketten biri. Birçoğu on yıl önce bu teknoloji üzerinde çalışmaya başlayan Alphabet Inc iş birimi Waymo'nun gölgesinde faaliyet gösteriyor."

Haberin Devamı

Zoox, 2020 yılında pilot program başarıya ulaştıktan sonra ücretli hizmet aşamasına geçmeyi planlıyor.