Milli Takım Lara Sanders'ın gözü olimpiyatlarda

Lara Sanders'ın gözü olimpiyatlarda

10.06.2016 - 13:04 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın ABD asıllı oyuncusu Lara Sanders, Fransa'nın Nantes kentinde 13-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'nde başarılı olarak Brezilya'ya gitmek istediklerini söyledi.

Lara Sandersın gözü olimpiyatlarda

Tecrübeli basketbolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyata gitme hakkı elde etmek için Fransa'da iyi basketbol oynamaları gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Geçen yıl düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda beşinci olarak olimpiyat elemesi oynama hakkı elde ettiklerini hatırlatan Sanders, "Avrupa Şampiyonası'nda beşincilik maçındaki asıl amacımız, olimpiyat elemeleri vizesini alabilmekti. Bunu başardık. Bundan sonra da yola devam etmek istiyorsak, iyi basketbol oynamak zorundayız. Hedefimiz olimpiyatlara gitmek ve Rio'da madalya almak. Tüm takım olarak buna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ekrem Memnun'u çok seviyoruz"

Lara Sanders, A Milli Kadın Basketbol Takımı'na yeniden başantrenör olan Ekrem Memnun'u çok sevdiklerini belirtti.

Başarılı uzun oyuncu, Ekrem Memnun için şu sözleri kaydetti:

"Teknik ekipte ne olup bittiği biz oyuncuları çok fazla ilgilendirmez ama Ekrem Memnun'un geri gelmesinden dolayı mutluyuz. Çünkü takım onu çok seviyor. Bu yüzden dönmesi bizi olumlu etkileyecektir."

Haberin Devamı

Olimpiyat elemelerinin hazırlıklarıyla ilgili Sanders, "Her şey çok iyi gidiyor. Takım arkadaşlarımız ile birkaç yıldır beraber oynuyoruz. Düzeltilmesi gereken ufak tefek şeyler olsa da gerçekten başarılı olacağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyat elemeleri B Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçını 14 Haziran Salı günü Arjantin, ikinci maçını ise 15 Haziran Çarşamba günü Kamerun ile oynayacak.

Fransa'da düzenlenecek olimpiyat elemelerinde 4 gruptaki maçlar sonucunda ilk iki sırayı alacak ekipler çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finali kazanan 4 takım, olimpiyatlara katılma hakkı elde edecek. Olimpiyat vizesi alacak 5. takım ise çeyrek finallerin kaybedenleri arasında oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak.