Gündem Tekstil diye helikopter soktular!

Tekstil diye helikopter soktular!

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malatya İl Jandarma ekipleri bir cinayetin takibini yaparken, cinayete karışan şahısın bir sigara kaçakçılık şebekesinin İstanbul kolunun üyesi olduğunu tespit etti.

Tekstil diye helikopter soktular

İstanbul Jandarma ekiplerince devam ettirilen soruşturmada Bakırköy Florya bölgesinde “Erşahinler grubu” olarak bilinen bir suç örgütünce gemi ile sigara kaçakçılığı yapılacağı, 2016’da “Alize” isimli gemide yakalanan 3 milyon paket sigaranın da bu örgüte ait olduğu tespit edildi. Ukrayna uyruklu İ.G.’nin Ukrayna’dan temin ettiği kaçak sigaraları gemiyle Karadeniz açıklarına getirdiği, lüks yatlarla kaçak sigaraların Türkiye’ye sokulduğu belirlendi. Bu kapsamda bir depo, bir tekne, iki lüks yat ve “River Ereğli” isimli bir gemiye operasyon düzenlendi.

20 milyon TL’lik araç

Fiziki takip esnasında, suç örgütü elemanlarının lüks araçlar kullandığını fark eden Jandarma, F.L. isimli şahsın, H.G. isimli şahıs aracılığıyla piyasa değeri 20 milyon lirayı bulan lüks araçları yurda soktuğunu tespit etti.

İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü ile Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği incelemede, kaçak olarak tekstil ürünü beyanı ile gönderilen Gyrocopter (iki kişilik helikopter) ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 64 şüpheli şahısla birlikte 20 milyon liralık 21 lüks araca el konuldu, adli makamlara sevk edilen 23 şahıstan 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan ve eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun da çeteden otomobil satın aldığı ancak otomobili geri verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı