Van "Tekstilde İş Gücü Yerinden Edilmiş Kişilerle Gelişiyor"

"Tekstilde İş Gücü Yerinden Edilmiş Kişilerle Gelişiyor"

27.07.2017 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

Tekstilde İş Gücü Yerinden Edilmiş Kişilerle Gelişiyor

VAN (AA) - Van Çaldıran Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Terziler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Esnaf Odasının işbirliğiyle hazırlanan "Tekstilde iş gücü yerinden edilmiş kişilerle gelişiyor" projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Van TSO binasındaki proje uygulama alanında yapılan toplantıda konuşan Çaldıran Der Başkanı Çetin Yüce, 220 bin avro bütçeli projenin hedef kitlesinin kentteki işsiz gençler olduğunu söyledi.

Projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca onaylandığını anımsatan Yüce, "Bu projeye müracaat eden 197 kişiden 120 kişinin başvurusunu olumlu değerlendirdik. 15-40 yaş arası kadın ve erkeklerden 2 engelli, 4 üniversite mezunu, 44 lise mezunu, 70 okuryazar ve ilköğretim mezunu kursiyerlerimize, iş sağlığı ve güvenliği, zaman yönetimi, ilk yardım, kişisel gelişim ve kadın üst giyimi konularında eğitimler verdik. Projemizin bütçesi, 220 bin avrodur. Projemiz 31 Ekim 2017'de tamamlanacak." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüce, amaçlarının projenin ardından kurslara katılarak sertifika alan kursiyerlerin istihdamını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva da projenin devamlılığında, üzerimize düşen görevi ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.