Ekonomi Tekzen’den Katar’a 100 milyon $’lık ürün

Tekzen’den Katar’a 100 milyon $’lık ürün

28.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli, ev güzelleştirme merkezi Tekzen ile Katar’ın en büyük perakendecisi Al Meera Holding arasında imzalanan stratejik iş birliği anlaşması çerçevesinde Katarlı şirketin ilk yıl 100 milyon dolara varan alım yapması bekleniyor.

Tekzen’den Katar’a 100 milyon $’lık ürün

Tekzen ile Al Meera arasındaki anlaşmanın imza töreni, Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Gigin ve Al Meera Holding İcra Kurulu Başkan Vekili Salah Al-Hammadi’nin de katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Gigin, Türkiye’de en yaygın ve ilk ev güzelleştirme merkezi olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“23. senemizi kutluyoruz. Türkiye’de 59 şehirde 138 mağazamız bulunuyor. Bağlı bulunduğumuz Tekfen’in de yurt dışında çalışmaları var, bunlardan biri de Katar. Katar ile 13 senedir çalışıyoruz. Bugüne kadar 3.5 milyar dolarlık iş bitirdik. Elimizde 3 milyar dolarlık ilave iş var. Bugün de bu ilişkiden doğan bir beraberlik için bir aradayız. Al Meera Holding, Katar gıda pazarının yüzde 30’unu kontrol eden bir firma. Katar’da 52, Umman’da 4 mağazası var. Gıda dışı kısmını da geliştirmek istiyor. Katarlı Al Meera gıda dışı ürün kategorilerinin tedarikini Türkiye’den yapacak.”

Ekonomi çok sağlam

İlk yıl 100 milyon dolarlık bir ticari hacim hedeflediklerini belirten Gigin, Tekzen olarak, Al Meera’ya gıda dışı kategoride bine yakın yerli tedarikçiden, 5 bin farklı ürün temin ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Al Meera Holding İcra Kurulu Başkan Vekili Salah Al-Hammadi, “Türk ekonomisi çok sağlam ve biz Türk ekonomisinin kuvvetine inanıyoruz” dedi.