Gündem TEKZİP

TEKZİP

15.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

TEKZİP

16.10.2015

Haberin Devamı

Bugün gazetenizde yayımlanan “5 yıllık tüm öğretmenler ders kitabı inceleyebilir” başlıklı habere ilişkin tekzip metnidir,

Söz konusu haberde özetle; “Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ders kitaplarının hazırlanması ve incelenmesi görevini Talim Terbiye Kurulundan aldı.

Panelist olarak veri tabanı sistemine kayıt yaptıracak öğretmenler için doktoralıysa 5; doktorasız ise 10 yıl öğretmenlik yapmış olma şartı kaldırıldı. Panelistlik için fiili olarak öğretmenlik görevi yapmış olmak kaydıyla öğretmenlikte en az 5 yılını tamamlamış olmak yeterli sayıldı. Veri tabam sistemine kayıt yaptıracak alan uzmanlarının da fiili olarak 5 yıl öğretmenlik yapmış olması yeterli olacak. “Alan eğitimcisi, uzmanı, editör, görsel tasarımcı” tanımları yeniden düzenlendi, En az lisans düzeyinde öğrenim görenler ile öğretmen olarak atananların tamamına ders kitabı yazarlığı hakkı verildi” ifadelerine yer verilmiştir.

Haberin Devamı

Şöyle ki :Ders kitaplarını inceleme, değerlendirme ve kabul süreci Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilmektedir. Panel sistemi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından geliştirilmiş ve yine Başkanlık tarafından işletilen bir sistemdir.

2012 yılından bu yana yürürlükte olan yönetmelikle daha önce sınırlı sayıda ve Başkanlıkta sürekli olarak görevlendirilmiş öğretmenlerle gerçekleştirilen inceleme işlemine. Türkiye genelinde 10 yıl hizmet şartını taşıyan tüm öğretmenlerin dahil edilmesi sağlanmıştır. Şu anda yapılan değişiklikle ise hizmet şartı 5 yıla indirilmiştir.

Panelistlerin görevlendirilmesi, ders kitaplarını incelemeleri ile ilgili tüm iş ve işlemler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilir. Panelistler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında toplanarak ders kitabı ile ilgili müzakereleri gerçekleştirir ve raporlarını hazırlarlar. Bu rapor Başkanlıkta görevli uzmanlar tarafından Kurula hazırlanır ve rapor Kurulda müzakere edilerek ders kitabının kabul veya reddine Kurul karar verir. Haber tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberin Devamı

Dolayısıyla kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine neden olan bu gerçek dışı iddiaları Basın Kanunun ilgili hükümleri uyarınca düzeltilmesini talep ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği