Teknoloji Telefon Ekranları Daha Da Gelişiyor

Telefon Ekranları Daha Da Gelişiyor

20.11.2013 - 04:01 | Son Güncellenme:

Yüksek çözünürlüklü AMOLED ekran teknolojisini yeniden gündeme taşındı, 2K görüntü teknolojisi çok yakın!

Telefon Ekranları Daha Da Gelişiyor

Teknoloji dünyası Samsung ile yeniden çalkalanmaya başladı. Güney Kore’nin lider üreticilerinden Samsung yeni bir gelişime daha imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda Samsung’un üst seviye akıllı cihazlarında kullanılan AMOLED ekran teknolojisi, bir adım daha ileri taşınıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde Full HD çözünürlüğünde ve 5 inç büyüklüğünde bir ekranın, 443 ppi (bir inçte bulunan piksel sayısı) değere sahip olduğunu yeni nesil akıllı modelleri tanıtırken dile getiriyoruz.

Samsung Display’in ürünü olan AMOLED ekranların önümüzdeki 2014 yılı içinde 2K ekran teknolojisi kullanılarak, ppi değerlerinin 550’lere çıkarılacağı öne sürülüyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekranlara sahip akıllı modellerin 2K AMOLED Display adıyla tanıtılması bekleniyor.

Samsung’un çalışmalarını başlattığı ve 2014’ün yaz aylarına damga vuracağı düşünülen Galaxy S5 modelinde, 2K AMOLED ekran teknolojisinin kullanılacağı öne sürülüyor. Samsung’un son amirak gemisi Galaxy S4 ve Galaxy Note 3’den yaklaşık 125 ppi daha yüksek olması beklenen yeni teknolojiye örnek olarak Galaxy S2 ile Galaxy S3 arasındaki farkı gösterebiliriz.

Haberin Devamı