Gündem Telefondakileri bize de söylesinler

Telefondakileri bize de söylesinler

11.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ceylanpınar’da şehit olan 3 askerin cenazeleri gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cinnet getirdiği iddia edilen Aslan’ın yakınları “Umut’un kız arkadaşı yoktu” dediler

Telefondakileri bize de söylesinler

Şanlıurfa Ceylanpınar’da cinnet getirdiği öne sürülerek iki arkadaşını vurduktan sonra kendi hayatını da sonlandıran Piyade Er Umut Aslan dün İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı. Milliyet’e konuşan kuzen Doğanay Epik, Aslan’ın kız arkadaşının olmadığını belirterek, “Madem bir kız arkadaşı vardı ve ayrıldığı için cinnet getirdi, o zaman telefon dökümlerini yetkililer açıklasınlar, biz de bilelim” dedi.
Ceylanpınar’da cinnet getirdiği iddia edilerek Piyade Çavuş Ramazan Yel ve Piyade Onbaşı Kadir Yıldız’ı öldürdükten sonra yaşamına son veren piyade er Umut Aslan’ın cenazesi dün İstanbul’da toprağa verildi. Pendik’teki Dumankaya Camii’nde düzenlenen törene, Aslan’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak da katıldı. Törende taziyeleri Umut Aslan’ın babası Musa ve amcası Bülent Aslan kabul etti. Aslan’ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ümraniye’deki Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Haberin Devamı

“Kız arkadaşı yoktu”
Aslan’ın kuzeni üniversite öğrencisi Doğanay Epik, asker kuzeniyle sık sık telefonla görüştüğünü belirterek, şöyle dedi:
“Umut’la en son hayatını kaybetmeden iki gün önce konuşmuştuk. Sağlığının yerinde olduğunu ve hiçbir problemi olmadığını söyledi. İskenderun’da üniversite okuyorum. ‘İstersen yanına geleyim?’ dedim. ‘Neden geleceksin? Ben iyiyim’ dedi. ‘İzne gel’ dedim. ‘Havalar serin. Biraz ısınsın, öyle izne çıkarım’ dedi. Hiçbir sıkıntısı yoktu. ‘Kuzen, burada kurşun yağmurunun altındayız. Çok yoğun çatışmalar oluyor’ diyordu. Umut sinir krizi sonucu intihar edebilecek bir çocuk değil. Kız arkadaşı yoktu, görüştüğü bir kız bile yoktu. Aramız çok iyiydi, olsaydı bana söylerdi. Zaman zaman sorardım. ‘Yok’ derdi. O tüfekle intihar etmesi bana hiç mantıklı gelmiyor. Madem bir kız arkadaşı vardı ve ayrıldığı için cinnet getirdi, o zaman telefon dökümlerini yetkililer açıklasınlar, biz de bilelim.”
Umut Aslan’ın yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Tufan Tektaş da, “Umut bizim uzun süreli bir arkadaşımız. Kendi mahallemizde oturan bir çocuk. Gayet neşeli bir insan. Cinnet getirebilecek yapıya sahip bir insan değil. Olayın ertesi günü bizi aradığı numarayı aradık. Telefona onların taburundan bir asker çıktı. O da ‘Umut da bizim neşe kaynağımızdı, böyle bir şey yaptığına biz de inanmıyoruz’ dedi. Kız arkadaşı yoktu, olsa bize söylerdi. Şehit düşme olayından önceki gün saat 12’yi 5 geçe beni aradı. ‘3 kişi kulede nöbetteyiz’ dedi. Sesi gayet sakindi” dedi.

Haberin Devamı

Baba taziyede fenalaştı
Kocaelili Şehit Onbaşı Kadir Yıldız’ın Karamürsel Ulucamii’deki cenaze törenine Kocaeli il protokolünün yanı sıra Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Karamürsel Bey Eğitim Merkez Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilçe halkı ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan da törene çelenk gönderdi. Baba Mustafa ve anne Naciye Yıldız tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin babası taziyeleri kabul ederken fenalık geçirdi ve yakınlarının verdiği destekle ayakta durmaya çalıştı. Cenaze namazın ardından Yıldız’ın cenazesi Karamürsel Şehitlik Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

BAKAN YILMAZ SAVCILIK VE OTOPSİ RAPORLARINI AÇIKLADI
Dikkatler bir yandan asker intiharlarına çevrilirken sınırda meydana gelen olay spekülasyonlara da yol açtı. Askerlerin terör saldırısına kurban gittikleri, ancak çözüm sürecine zarar vermemek amacıyla “cinnet” açıklaması yapıldığı iddiası, TBMM Genel Kurulu gündemine taşındı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz iddiaları, olayla ilgili savcılık ve otopsi raporlarını okuyarak yanıtladı. Er Umut Aslan’ın nöbet yerinde bulunan telefonunda kız arkadaşından gelen “Seni terk ediyorum” mesajının görüldüğünü açıklayan Yılmaz, özetle şunları söyledi:

-(Sol omzunda bir mermi girişi olduğunu belirterek) Çavuş Ramazan Yel’in G3 piyade tüfeğinin emniyette ve boş şarjörün tüfeğe takılı vaziyette olduğu, 4 dolu şarjörün de hücum yeleğinde bulunduğu belirtilmiştir.


-Ayrıca, Çavuş Ramazan Yel’in olayın faili olan ve intihar eden Piyade Onbaşı Umut Aslan’ın 7 adım kadar doğusunda ve nöbet kulübesinin merdiveninin altında bulunduğu da ifade edilmiştir.

Haberin Devamı

-Piyade Onbaşı Kadir Yıldız’ın -bekâr, Kastamonu, 94/2 tertip- sözlü bildirimlerde olduğu gibi sağ tarafından tek mermiyle vurulduğu ve o şekilde bulunduğu belirtilmiştir.

-Olayın faili olan ve ilk tespitlere göre diğer iki eri vurduktan sonra intihar ettiği anlaşılan Piyade Er Umut Aslan’ın sol çene altında mermi giriş deliği, sol baş kısmında mermi çıkış deliği olduğu, çelik başlık içinde giriş deliği, sol çıkışında çıkış deliğinin bulunduğu, yüzükoyun yatar vaziyette G3 piyade tüfeği emniyeti açık olarak -diğerlerininki kapalı, bununki açık olarak- vücudunun altında sağ başparmak tetikte olacak şekilde bulunmuştur.

-Ayrıca, erin rehberlik, danışma merkezi kayıtlarının bizzat bölgeye giden 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcısı tarafından da incelendiği, herhangi bir olumsuz tespitin bulunmadığı, sıralı komutanları ve arkadaşları tarafından da bilinen bir sorununun olmadığı, bununla birlikte nöbet mahallinde bulunan cep telefonunda olaydan önce kız arkadaşı tarafından terk edildiğine dair bir mesaj bulunduğu bilgisi alınmıştır. Bu rapor tamamlanınca kamuoyuna açıklanacaktır.