Gündem Telefonundan 13 kez ‘ByLock’a girilmiş

Telefonundan 13 kez ‘ByLock’a girilmiş

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atiker Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan hakkında hazırlanan iddianamede, 2014 yılında yönetici olduğu şirket ait telefon üzerinden 13 kez ‘ByLock’a girdiği belirtildi

Telefonundan 13 kez  ‘ByLock’a girilmiş

Atiker Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan hakkında, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, Şan’ın genel müdürlüğünü yaptığı şirkete ait kullandığı telefon hattında yüklü olan ‘ByLock’u 2014 yılında 19 gün kullandığı ve 13 kez giriş yaptığı tespit edilirken, kiminle görüşme yaptığı konusunda içeriğe rastlanmadığı belirtildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ‘ByLock’ kullanıcı listesinde Kombassan Holding’e ait telefonu Ahmet Şan tarafından kullanıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Şan’ın, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması istendi.
Söz konusu telefon hattında yapılan incelemede, 3 Eylül 2014 günü saat 19.22.53’de başlayıp 21.09.2014 günü saat 21.44.02’ye kadar toplam 13 kez sonu 137 ile biten hedef IP’ye (ByLock programı) bağlantı yapıldığı belirtildi. 3 Eylül günü Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi, 11 Eylül günü Eskişehir, 12 Eylül günü Kütahya Altuntaş, yine aynı gün Konya Kadınhanı, 21 Eylül günü Sivas ve aynı gün Nevşehir Acıgil de baz verdiğinin görüldüğü anlatıldı. Ahmet Şan tarafından kullanıldığı tespit edilen cep telefonu hattının HTS bazları ile sonu 137 ile biten hedef IP (ByLock IP) bazının şüphelinin ByLock indirdiği ve kullandığı tarihlerdeki bazlarının birbiriyle örtüştüğü belirtildi. İddianamede Şan’ın evinde yapılan aramada ise Gülen’e ait ‘Sonsuz Nur’ adlı kitabın ele geçirildiği vurgulandı.
‘Sohbetlere gittim’
Ahmet Şan ise ifadesinde telefon hattını 6 yıldır kendisinin kullandığını, ancak ByLock programını telefonuna yüklemediğini belirterek, “Ben pozisyonum gereği telefonumu bilgi işlemdeki görevlilere ara ara veriyordum, bu sebeple onlardan birisinin ‘ByLock’u kullandığından şüpheleniyorum” dedi. FETÖ’nün içerisinde hiçbir zaman yer almadığını belirten Şan, 2001-2004 tarihlerinde cemaat sohbetlerine katıldığını ama örgüte himmet vermediğini söyledi.