Teknoloji Telegram’da Büyük Yenilik

Telegram’da Büyük Yenilik

16.05.2016 - 14:43 | Son Güncellenme:

Anlık mesajlaşma uygulaması Telegram bugün yeni bir güncelleme yayınladı ve bu güncelleme ile beraber mesajlar gönderildikten sonra bile düzenlenebiliyor.

Telegram’da Büyük Yenilik

Bu özellik grup ve özel konuşmalar gibi bütün konuşma çeşitlerinde kullanılabiliyor. Uygulama bu desteği ile beraber diğer anlık mesajlaşma uygulamalarından bir adım öne çıkarak daha çok kullanıcı çekmeye çalışıyor.

Haberin Devamı
Başka Yenilikler de Geldi

Güncelleme ile gelen bir diğer özellik ise grup konuşmalarında tek bir kişiden bahsederek mesaj atabiliyorsunuz. Üstelik bunun için konuşacağınız kişinin bir kullanıcı adının olması bile gerekmiyor. Basitçe “@” işaretini kullanarak istediğiniz kişi ile iletişime geçebiliyorsunuz. Mesaj attığınız kullanıcı konuşmayı sessize almış olsa bile bildirim alacaktır. Ayrıca yeni arama listesinde kullanıcıları daha çabuk bulabiliyorsunuz ve Facebook’un Messenger servisine gelen yeni özelliğinde de olduğu gibi Telegram üzerinden çeşitli yapay zeka botlarını ekleyerek eğlenceli bir mesajlaşma tecrübesi yaşayabiliyorsunuz. Gönderilen mesajı düzenleme seçeneği ilk olarak BlackBerry Messenger ile karşımıza çıkmıştı. WhatsApp, Facebook Messenger ve WeChat mesajları silmeyi destekliyor ancak gönderilmiş mesajları düzenleme seçeneğini kullanıcılara vermiyor.

Haberin Devamı

İlginizi Çekebilir: Snapchat Nasıl Batarya Dostu Hale Getirilir?

Düzeltme Yapmak Çok Basit

Arkadaşına veya meslektaşına yanlış mesaj atmayan insen neredeyse yok gibidir. Telegram artık bu problemi hemen çözmenin yolunu açıyor. Gönderilen mesaja uzun basarak çıkan listeden “Düzenle” butonuna basarak yazdığınız mesajı değiştirebilirsiniz. Herhangi bir mesaj değiştirildiği takdir konuşmada bulunan bütün kullanıcılara mesajın değiştirildiğine dair bir bilgi veriliyor. Bu özellik uygulamanın hem mobil hem de bilgisayar versiyonunda mevcut.

Son teknolojiler ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Periscope Yayınları Artık Kalıcı