Annesinden şiddet gören ve arkadaşları tarafından dışlanan Carrie, düşünce gücüyle nesneleri hareket ettirmeye başlayınca kendisine kötü davrananları öldürmeye başlıyor

Annesinden şiddet gören ve arkadaşları tarafından dışlanan Carrie, düşünce gücüyle

nesneleri hareket ettirmeye başlayınca kendisine kötü davrananları öldürmeye başlıyor

Carrie- Günah Tohumu

Aşırı dindar annesi Margaret White(Julianne Moore)tarafından büyük bir baskıyla yetiştirilen Carrie White(Chloe Grace Moretz), içine kapanık bir genç kızdır. Orturduğu mahallede ve gittiği okulda arkadaş çevresi pek geniş olmayan Carrie, yaşıtları tarafından dışlanırken annesinden de şiddet görmektedir.

Ancak bir gün ergenliğe adım atmasıyla(adet görmesiyle) yaşadığı her şey değişir ve zamanla telekinetik güçlerinin olduğunu keşfeder. (Nesneleri beyin gücüyle hareket ettirebilmektedir.) Diğer insanlardan farklı olduğunu anlayan Carrie'i ise mezuniyet balosunda büyük bir sürpriz bekler. Başından aşağıya domuz kanı dökülen Carrie, sahip olduğu güçle kendisine kötü davrananlardan intikam alır.

Haberin Devamı

Başına kova düşen adam ölür mü?

Korku ve gerilim yazarı Stephen King'in 1974 yılında yayımlanan ilk romanı Carrie'den uyarlanan film, 'iyilik yapan iyilik bulur kötülük yapan kötülük bulur' atasözünü gözler önüne seriyor. Annesinin devamlı ezdiği, yaşıtlarının ise dalga geçtiği Carrie, düşünce gücüyle nesneleri hareket ettirmeye başlayınca kendisine iyi davranmayanları öldürüyor. Tabii ki şunu da unutmamak gerekir, bir insanın küçük düşürülmesinin karşılığı cinayet olamaz! Kontrolden çıkan Carrie'ye keşke dindar annesi öldürmenin dinen de yasak olduğunu söyleseydi de filmin finali kan gölüne dönmeseydi.(Hoşlandığı erkek arkadaşı ölünce telekinetik kızımız kontrolünü kaybediyor ama bana söylermisiniz başına boş kova düşen kaç kişi bugüne kadar hayatını kaybetti.)

2013'ün Carrie'si 1976 yılında yönetmen Brian De Palma tarafından çekilen Carrie'den sanki daha iyi gibi durmuyor. Efektler daha gerçekçi ancak Chloe Grace Moretz'in üstü başı kan olduktan sonraki cadı gibi ellerini sallayarak insanları öldürdüğü performansı tam bir deli saçması. Bakışlar abartılı, hareketler ise çok gülünç. Robatik davranışlar yönetmenin komutlarıyla hareket ettiğini çok belli ediyor.

Haberin Devamı