Gündem Telekulak operasyonunda flaş gelişme: 18 polise tutuklama kararı

Telekulak operasyonunda flaş gelişme: 18 polise tutuklama kararı

03.03.2015 - 17:38 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve işadamlarının terör ve organize suç örgütü üyesi gibi gösterilerek usulsüz dinlenmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı.

Telekulak operasyonunda flaş gelişme: 18 polise tutuklama kararı

Operasyon çerçevesinde çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 24 istihbaratçı polisin serbet bırakılmalarına savcılık itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren mahkeme, serbest bırakılan polislerden 18'i hakkında tutuklama kararı verdi. Tutuklama kararı alınan istihbaratçı polisler arasında eski Muş İl Emniyet müdürü Muharrem Durmaz, eski Ankara İstihbarat Şubesi'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ve eski Ankara Emniyeti İstihbarat Şubesi Müdürü Zeki Güven'in de bulunduğu öğrenildi. Mahkemenin verdiği tutuklama kararının ardından harekete geçen savcılık, 18 polisin yakalanması için Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ne talimat verdi. 18 polisin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Savcılık usulsüz dinlemelere soruşturması kapsamında geçen perşembe aralarında istihbaratçı polisler ve TİB görevlilerinin de bulunduğu 54 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Operasyonda 53 kişi gözaltına alınmıştı. 53 şüphelinin 29'u savcılıktan serbest kalırken, 24'ü ise mahkemeye sevkedilmişti. Şüpheliler adli kontrol kararıyla serbest kalmıştı.