Teknoloji Televizyonu bileğinde taşı

Televizyonu bileğinde taşı

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Cep telefonu, bilgisayar, fotoğraf makinesi, video kamera derken televizyonlar da saat şeklini alıp bilekte kullanılır hale geldi.

Televizyonu bileğinde taşı

Teknoçağ
ŞÜKRÜ ANDAÇ


Televizyonlar ev ve ofislerin ardından, geliştirilen yeni model saat sayesinde taşınabilir cihaz kategorisine girip bilekte de kullanılır hal aldı. NHJ Corporation tarafından geliştirilen yeni model saat, 1.5 inçlik likit kristal renkli ekrana sahip ve bu ekran üzerinden televizyon seyredilebilmesini sağlıyor.
Öncelikle Uzakdoğu ülkeleri ve Amerika’da satışa çıkarılan saat TV’de kullanılan TFT LCD ekran 280 x 220 piksel çözünürlükte. Ekran üzerinde zaman, pil süresi, kayıtlı kanallar ve ses ayarları görülebiliyor. Saat TV stereo kulaklık kullanılarak izlenebiliyor. Böylelikle stereo kulaklık televizyon anteni görevini de üstlenmiş oluyor.

3 saat kesintisiz yayın
Şu an kullanılan renkli televizyonların desteklediği tüm teknolojilere sahip olan yeni model saatte, dolu batarya ile üç saat boyunca kesintisiz TV seyredebilmek mümkün.
Cihazda kullanılan batarya yeniden doldurulabilir özelliğe sahip ve dolu batarya ile üç saat boyunca kesintisiz televizyon yayını izleyenebilir.

Cihazın bataryasını doldurma süresi ise bir saat. Saat TV’yi ayrıca, dört adet kalem pilden oluşan harici batarya sistemi ile de çalıştırmak mümkün. Kullanılan teknoloji sayesinde, televizyon izlerken bataryanın bitmesi durumunda, cihaz yeniden çalıştırıldığında tüm bilgiler kayıtlı olarak tutulmakta. Saat TV’de yer alan menülerin kolay kullanımı için ise pek çok farklı kısayol tuşu bulunuyor.

55 gram ağırlığında...
Boyutları itibariyle bugüne kadar geliştirilip piyasaya çıkarılan en küçük televizyon olma özelliğine sahip yeni model saat TV, 55 gram ağırlığında. VHF ve UHF olmak üzere iki farklı banttaki kanalların kaydedilip izlenebildiği ürün, otomatik ve elle arama modlarını destekliyor.

Cep’ten şirket kontrolü

Korgün firması, Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) için geliştirdiği yazılımlara bir yenisi daha ekledi. Kg Carmenta adı verilen yeni yazılım sistemi, dijital iletişim yazılımı olarak adlandırılmakta. Bu yazılım ile şirketteki işlerinizi cep telefonları üzerinden kontrol edebilmeniz mümkün. Yeni nesil yazılım sayesinde, şirket bilgisayarınızda yer alan dosyalar veya günlük raporlar istediğiniz an kısa mesaj (SMS) olarak cep telefonlarına gelebiliyor. Ve yine cep telefonunu kullanarak bu veriler üzerinde değişiklik yapıp, sisteme kaydetmeniz mümkün.

DİJİTAL OYUNCAKLAR
Dört teknoloji bir arada
Canon’un akıllı renk özellikli yeni ürünü IRC3100C/CN renkli / siyah beyaz fotokopi, yazıcı, tarama ve faks özelliklerinin hepsini bir arada bulunduruyor. Firmanın geliştiridiği akıllı dijital cihaz kategorisinde yer alan ürün, ağa bağlandıktan sonra bir çok noktaya tek bir işlemle doküman yollanıp çıktı alınabilmesini sağlıyor. Bir kere tarandıktan sonra dokümanlar e - posta olarak gönderilebildiği gibi, saklamak üzere veritabanına da gönderilebiliyor. Yeni model cihaz ile kullanıcı ve şifrelere göre ayrı ayrı fotokopi, baskı, tarama yapılabilir. www.canon.com

Kablosuz donanım üssü
Sony firmasının el bilgisayarı kategorisinde yer alan Clie PEG - TH55 modeli, Bluetooh (10 metre çapında cihazların kablosuz olarak veri transferi yapabilmesi) ve WLAN teknolojileri sayesinde, adeta bir kablosuz iletişim üssü. Clie PEG - TH55 bu teknolojiler sayesinde, bilgisayar, cep telefonu ve diğer el bilgisayarlarıyla kolaylıkla veri alışverişi yapabiliyor. 185 gram ağırlığındaki cihaz, 16 milimetre inceliğinde ve yüksek çözünürlükte renkli ekran teknolojisini destekliyor. Cihazda kullanılan ekran boyutu ise 3.8 inç. Sistemde bulunan müzik çalar özelliği ise müzik parçalarının dinlenebilmesini sağlıyor. www.sony.com