Gündem TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı! Tıkla- TEOG nakil sonucu sorgula

TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı! Tıkla- TEOG nakil sonucu sorgula

05.09.2016 - 10:38 | Son Güncellenme:

TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı! Binlerce adayın merak içinde beklediği TEOG 3. nakil sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı sonuç sorgulama ekranından sorgulayabilirsiniz. İşte TEOG 3. nakil sonuçları ve merak edilen tüm detaylar...

TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı Tıkla- TEOG nakil sonucu sorgula

TEOG 3. nakil sonuçları açıklandı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) yerleştirmeleri kapsamında 3’üncü kez yapılan nakil uygulamasının sonuçlarına haberimizdeki linkten ulaşabilirsiniz. İşte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG 3. nakil sonuç sorgulama ekranı ve detayları...

Haberin Devamı

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

İlkokul eğitimi hayatı artık sona ermiş lise hayatının eşiğinde olan öğrencileri tatlı bir heyecan sarmıştır. Bu heyecanın getirdikleri ve de öğrencilerin sahip olduğu avantajlar düşünülecek olursa artık öğrenciler çok daha kolay bir şekilde istedikleri liselere gidebilmektedir. Son dört yıldır düzenleme Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) adı ile bilinen bu sınava öğrenciler katılarak elde ettikleri puanlar ile beraber bir liseyi tercih edebilirler. Sahip oldukları puanların bu okulun puanına yetmesi sonucunda liselere yerleşirler. Ancak eskiden tercih konusunda bir hata yaptığımızda geri dönüşü bu kadar kolay olmazken şuanda günümüzde öğrencilere lise tercihini en iyi ve en doğru şekilde yapabilmeleri için pek çok kez çeşitli haklar tanınmıştır. İşte bu nedenle her yıl milyonlarca öğrenci bu lise sınavlarına katılım sağlar ve de lise tercihi yapar. Ancak yapacak oldukları bazı yanlış tercihin ortadan kaldırılması mümkündür.

Haberin Devamı

Bu nedenle gerçekleştirilen bu işlemler arasında bulunan bu işlemler ile beraber artık bizler gerektiği zamanlar da çeşitli işlemleri yerine getirebiliriz. Sizlerin de bildiği üzere öğrencilerin yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra TEOG nakil işlemleri hareketlilik göstermiştir. TEOG nakil işlemleri öğrencinin yerleştiği liseden diğer liselere nakil yaparak geçişini sağlar. Bu durumda gerekli olan koşullar sağlandıktan sonra öğrenciler TEOG nakil işlemlerini yapmaya başlamışlardır.
Velilerin de yardımı ile TEOG nakil işlemleri 11 Ağustos tarihinden sonra başlamıştır.

Açıklanan bu ilk TEOG yerleştirmelerinden sonra bir liseye yerleşen öğrenciler bu TEOG nakil işlemlerini başlatabilir. Ancak bir liseye yerleşemeyen öğrencilerin bu nakil işlemini yapması ve de tekrardan liseye yerleşmesi mümkün bile değildir. Bu nedenle ilk etmen öncelikle öğrencinin bir liseye yerleşmesidir. TEOG 3. nakil işlemleri ise son nakil işlemidir. Artık bu TEOG 3.nakil işlemlerin tarihinin de son bulması ile beraber artık öğrencilerin mutlaka bir liseye yerleşmiş olmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilmesi beklenen bu TEOG 3. nakil işlemlerinin sonuçları henüz açıklanmamıştır. TEOG 3. nakil işlemleri sona erdi fakat henüz daha sonuçlar açıklanmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ilgili açıklamaları göre bugün yarın TEOG 3. nakil işlemlerinin sonuçlarının açıklanacağı vatandaşlara duyurulmuştur. Sonrasında öğrenciler de heyecanla artık TEOG 3. nakil sonuçlarını beklemektedirler. En güncel haber yazılarımızı takip ederek en kısa sürede edinmek istedikleri bilgilere kolayca ulaşabilirler.