Eğitim TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama!

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? TEOG puan hesaplama!

14.12.2015 - 14:18 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları hala açıklanmadı. Ocak’ta açıklanması beklenen TEOG sınav sonuçlarının mazeret sınavları 12-13 Aralık’ta yapıldı. Konu ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı TEOG puan hesaplama

Teknolojik gelişmelerin eğitim pek çok alanda kullanılmaya başlanması sonucunda Türkiye’deki eğitim kalitesinin dünya standartlarına ulaşmasına sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı gelişmelere ayak uydurmuştur. Gelişen ve hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler bizlerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Her türlü alanda kullanılmaya başlanan internet teknolojisi yediden yetmişe her birey tarafından kullanılmaktadır. Modern yüzyıl kalitesini her yıl başka bir faaliyet ile gözler önüne sermiştir. Özellikle de öğrencilere yönelik olan bu teknolojik gelişmelerden biri akıllı tahtadır. Bir diğeri ise Fatih Projesidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda eğitimde kaliteye önemi her seferinde vurgulamıştır. Oldukça çok yönlü gelişmelerin yaşandığı ülkemiz bu sayede pek çok gelişmelere ev sahipliği yaptığı da söylenebilir. Üstelik öğrencilere yapılan en büyük teknolojik gelişme olarak yapılan sınavların sonuçlarının hemen okunmasıdır. Bu da teknolojik bir gelişmeye işarettir. Hızla yayılan ileri teknolojinin dağılımının en güzel göstergesi olarak da söylenebilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tabi tutulan ortaokul son sınıf öğrencilerin girmiş oldukları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı geçtiğimiz haftalarda yapılmıştır. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen sınava giren öğrenci sayısı oldukça fazladır. Lise eğitimi alabilmek için 8. Sınıf öğrencileri bu sınava girmekle yükümlüdür. Daha iyi koşullarda eğitim alabilmek kendi alanlara göre sosyal bilimler lisesi, güzel sanatlar lisesi ya da fen liselerine girme hakkına sahip olurlar. Büyük stres, korku ve az da olsa heyecanla bekledikleri sınav tarihi gelip çatmıştı çoktan. Öğrenciler TEOG kısaltma adı olan sınava iki oturumda girmişlerdir. Öncelikle Çarşamba sonrasında Perşembe günü bu sınava girmişlerdir. Çarşamba günü girmiş oldukları sınavda öncelikle 20 sorudan oluşan Türkçe, sonra 20 sorudan oluşan matematik ve en son ise 20 sorudan oluşan din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin sorularını yanıtlamışlardır. Öğrenciler bu yanıtladıkları sorulardan yanlış cevap verirlerse bu yanıt doğruyu götürmeyecektir. Ertesi gün ise yani Perşembe günü ise 20 soru fen bilimleri, 20 soru Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve 20 soru da Yabancı dilden sorulmuştur. Her dersteki sınava girdikten sonra öğrenciler 20 şer dakika ara vermektedir. Öğrenciler 20 soruyu 40 dakika içerisinde yanıtlamakla yükümlüdür. Sınava geç giren öğrenciler sınava alınacak ancak onlara ek süre tanınmayacaktır. Öğrenciler girmiş oldukları bu sınavın sonuçlarını ise internet sistemi ile öğrenebilirler. Oldukça kısa süre içinde sonuçların açıklanacağı da bilinmektedir. E-Okul sistemi sayesinde öğrenciler öğretmenlerinin verdiği sözlü notlarını, sınav notlarını ve devamsızlık bilgilerini öğrenebilirler. İşte bu öğrendikleri yöntemle yine aynı şekilde öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını öğrenebileceklerdir. Öğrenciler girmiş oldukları bu altı farklı dersten her birinden 100 üzerinden bir puan alacaklardır. Oldukça kısa bir zaman dilimi içerisinde internet sistemini ve teknolojik gelişmeleri kullanarak sınav sonuçlarını hem çok büyük kolaylıkla hem de büyük bir pratikle öğrenebilirsiniz.