Eğitim TEOG sınav sonuçları açıklandı!

TEOG sınav sonuçları açıklandı!

18.01.2016 - 10:02 | Son Güncellenme:

25-26 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG sınav sonuçları açıklandı. TEOG sınav sonuçlarını haberimizde yer alan link üzerinden kontrol edebilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları açıklandı

İlkokul ve ortaokul öğrenimini tamamlayan öğrencileri artık lise dönemi beklemektedir. Ortaokul da 8. sınıfa gelen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavını gerçekleştirmektedir. Ortaokul son sınıfların girdiği bu sınav her sene 2 dönem olarak gerçekleştirilmektedir. Bu dönem 25 - 26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen bu sınav sonucuna göre öğrenciler lise tercihlerini gerçekleştirmektedir. Her yıl 2 dönem olarak yapılan bu TEOG sınavı sonucuna göre öğrenciler belli puanlar alır. Bu puanlara göre tercih yapan öğrenciler de lisede okumaya hak kazanırlar.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu dönemki TEOG sınavı 25 ve 26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Sınava giremeyen ve geçerli mazereti olan öğrenciler için ise 12 - 13 Aralık tarihlerinde mazeret sınavı gerçekleştirilmiştir. Bu sınav da yapıldıktan sonra artık sınav sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınav sonuçlarının ocak ayı içerisinde açıklanacağını duyurmuştur. Öğrencilerin artık tek yapması gereken sınav sonuçlarını beklemektir. 2 gün olarak gerçekleştirilen TEOG sınavının ilk gününde Türkçe, matematik ve din kültürü derslerinden sınava girersiniz. Her ders 20 sorudan oluşmaktadır. Saat 9da başlayan sınavın her bölümü 40 dakika sürmektedir. 40 dakika sonrasında ise öğrencilere diğer bölüme geçmek için 20şer dakika teneffüs verilmektedir. 2. gün ise diğer derslerden sınava girersiniz. 2. gün yapılan sınavda fen bilimleri, yabancı dil ve Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi derslerinden sınava girersiniz. Bu sınavlarda aynı ilk gün gibi saat 9 da başlamakta ve her sınav 40 dakika sürmektedir.

Haberin Devamı

İnternetin gelişmesi ile birlikte internet üzerinden neredeyse her şeyi öğrenebilirsiniz. TEOG sınav sonuçlarını da internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra internet üzerinden sınav sonuç bilgisine ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının bir hizmeti olan E-Okul sistemine giriş yaparak TEOG sınav sonuç bilgisine ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçları açıklanmadan da çıkmış olan soru ve cevaplara bakarak hangi dersten kaç doğru cevap yaptığınızı da öğrenebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer alan geçmiş yıllarda çıkan soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. Öğrenciler geçmiş yıllarda çıkan sorulara hazırlanarak sınava çalışabilir. Geçmiş yıllarda çıkmış olan sorulara internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra üst bölümde bulunan sınavlar seçeneğini seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden Orta öğretim sınav duyuruları seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfada orta öğrenimde öğrenim gören öğrenciler için haberler ve duyurular kısmı bulunmaktadır. Sağ tarafta bulunan ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğü bölümünü seçtikten sonra TEOG sınavı hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu bölümden geçmiş yıllarda çıkmış soru ve cevaplara ulaşabilirsiniz. Haberler kısmında yer alan 25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan 8. sınıflar 1.dönem merkezi ortak sınav soru kitapçıkları yayımlanmıştır seçeneğini seçtiğiniz zaman girmiş olduğunuz sınav sorularına ulaşabilirsiniz.