Eğitim TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mazeret sınavları ne zaman yapılacak?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mazeret sınavları ne zaman yapılacak?

09.12.2015 - 11:38 | Son Güncellenme:

25-26 Kasım’da yapılan TEOG sınavının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda net bir bilgi verilmedi. Ancak öncesinde mazeret sınavlarının yapılması gerekmekte. Peki TEOG mazeret sınavları ne zaman?

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak Mazeret sınavları ne zaman yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temel öğretim öğrencilerine yapılan TOEG sınavı yılda iki defa yapılırken, 2015-2016 eğitim yılı ilk dönem TEOG sınavı 25-26 kasım tarihlerinde 2 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Milyonlarca temel öğretim öğrencisinin katıldığı TEOG sınavına ilişkin olarak öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak TEOG sınav sonuçları açıklamasını bekliyor. Özellikle 2015-2016 TEOG 1.dönem TEOG sınav puanını büyük bir merakla bekleyen milyonlarca öğrenci için internette pek çok bilgi yer alıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı, 25-26 kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen TEOG sınavına ilişkin olarak dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfası üzerinden öğrencilere TEOG sınav soruları ve cevap anahtarı açıklamasını yaparak, sınav sonuçları açıklanana kadar milyonlarca öğrencinin puan hesaplaması yapabilmesini sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2015-2016 TEOG sınavına ülke genelinde milyonlarca öğrenci sınava katıldı. Sınava çeşitli mazeretleri dolayısıyla katılamayan öğrenciler için ise ayrı bir sınav yapılacak. 2015-2016 eğitim yılının ilk dönem TEOG sınavına 25-26 kasım tarihlerinde katılamayan öğrenciler ise 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek TEOG mazeret sınavına mazeretlerini belirterek, katılabilecek.

Haberin Devamı

25-25 kasım tarihlerinde yapılan 2 oturumlu TEOG sınav sonuçları ise henüz açıklanmadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dijital platform üzerinde yer alan resmi web sayfasının duyuru kısmından yapılacak TEOG sınav sonuçları açıklamasının ardından öğrenciler, TEOG 1. dönem sınavı puanlarını öğrenebilme imkanına sahip olabilecek. TEOG sınavı sorularını ve cevaplarını inceleyen uzmanlar, Fen ve Teknoloji dersi sınavının A kitapçığındaki 13. soruda birden fazla doğru cevap olması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı’na yoğun başvuruda bulundu. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı soruyu inceleyerek, iptal edilmesine ve tüm öğrenciler için doğru kabul edilmesine karar verdi. Veliler ve öğrenciler bu iptal edilen soruyu internet üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG sınav soruları ve yanıtları açıklamasından kolay bir şekilde inceleyebiliyor.

Öğrenciler en azından Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG sınav sonuçları açıklaması yapılana kadar, TEOG puan hesaplamalarını tahmini olarak yapabilmesini sağlıyor. Özellikle de her öğrenci için eğitim yaşamının en önemli sınavlarından birisi olması nedeni ile TEOG sınav sonuçları açıklaması büyük bir merak ve heyecan yaratıyor olması nedeni ile TEOG sınav soruları ve cevapları ile yapılan TEOG puan hesaplamaları oldukça yardımcı oluyor. TEOG sınav soruları matematik 20 soru, fen ve teknoloji 20 soru, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük 20 soru, yabancı dil 20 soru, Türkçe 20 soru ve din ve ahlak bilgisi 20 soru şeklinde toplam 120 soru yer alıyor. İnternet üzerinde son derece kolay bir şekilde TEOG sınav soruları alınarak veliler ve öğretmenler eşliğinde soruların incelemeleri gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle internet kolaylığında öğrenilebilen TEOG sınav soruları ile alınacak TEOG ilk dönem puanını hesaplayabilmek mümkün oluyor.