Eğitim TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG mazeret sınav soru ve cevapları burada!

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG mazeret sınav soru ve cevapları burada!

21.12.2015 - 00:11 | Son Güncellenme:

TEOG sınav sonuçları hala açıklanmadı. 11 Aralık’ta biten mazeret sınavlarından sonra en kısa sürede açıklanması bekleniyor. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız haberimizden erişebilirsiniz.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak TEOG mazeret sınav soru ve cevapları burada

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlara 1 milyon 174 bin 427 öğrenci girecektir. Binlerce hatta ve hatta milyonlarca ortaokul öğrencisinin beklediği o heyecanlı gün geldi çattı. İki oturumda yapılan sınav Çarşamba ve Perşembe günü gerçekleştirilmiştir. 25 Kasım ve 26 Kasım günlerinde yapılan bu sınavın sonuçları henüz açıklanmamıştır. Biraz stresli biraz da korkulu ve heyecanlı olarak girdikleri bu sınav geçmiş yıllarda ki sınavlardan biraz daha farklıdır. Artık öğrencilere yalnızca bir şans verilememiştir. Pek çok defa şans verilen öğrencilere başarılarını arttırmak için daha çok imkân tanınmıştır. Şimdi ise öncelikle sizlere bu sistemden bahsedelim. Öğrenciler haftanın belirlenmiş olan iki günü okula gider gibi giderler. Ve saat dokuz da başlayarak ilk olarak üç sınava tabi tutulurlar. Bu zorlu maratonun mazeret sınavları yapılmıştır. İlk olarak 20 tane Türkçe, 20 tane matematik ve 20 tane din kültürü ve ahlak bilgisi dersi sorularını yanıtlamıştır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her ayrı ders arasında 20’şer dakikalık bir teneffüs arası olacaktır. Her dersten 20 soruyu cevaplandıracakları sistemde yanlışlar doğruyu götürmeyecektir. Bir sonraki gün Fen Bilimleri sonra Türkiye Cumhuriyeti inkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavına son olarak da yabancı dil sınavına girmişlerdir. Böylece ilk olarak Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavlarının ilk aşamasını tamamlamış olacaklardır. Bu sınava bir daha nisan ayında gireceklerdir. TEOG sınavından alacakları puanlar ve okullarda alacak oldukları sınavların hepsinin belirli bir ortalaması alınacaktır.

Haberin Devamı

4 ayrı kitapçıktan oluşan sınavda tam anlamıyla güvenlik sağlanmıştır. Saat sabah 9’da başlayan sınava geç kalan öğrenciler salona alınmış ancak onlara ek bir süre tanınmamıştır. 8. sınıf öğrencilerin girmiş oldukları bu sınavlar ile seneye hangi liseye gidecekleri bu şekilde belirlenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve düzenlenen TEOG sınav sisteminden yalnızca 8. Sınıf öğrencileri sorumludur. Sonuç açıklama sistemi artık gelişen ve ilerleyen teknoloji ile oldukça kısa bir zaman dilimi içinde öğrenebilirsiniz. Öğrencilerin ve öğretmenlerin hatta ve hatta velilerin aktif biçimde kullanmış oldukları e-okul sistemi sayesinde öğrenciler aldıkları puanları öğrenebilirler. 100 üzerinden değerlendirilecek olan bu sınav notları 6 farklı dersten girdikleri için 6 farklı şekilde sonuç elde edeceklerdir. Artık eskisi gibi sınava girip aylarca sonuç beklemeye gerek kalmayacak. Çünkü çok kısa bir zaman dilimi içinde artık sonuçlar açıklanacaktır. TEOG sınav sonuçları da tahminen haftaya kadar açıklanmış olur. Öğrencinin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için girdiği sınavlardan yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılarak her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanır. Daha sonra bu puanlar alınarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanır. Bu şekilde öğrencilerin sınav puanları hesaplanır.